- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пожар на Куби: 17 ватрогасаца се води као нестало /видео/

© AP Photo / Ramon EspinosaПрипадници Кубанског Црвеног крста припремају се за транспорт у базу супертанкера Матанзас, где ватрогасци раде на сузбијању пожара
Припадници Кубанског Црвеног крста припремају се за транспорт у базу супертанкера Матанзас, где ватрогасци раде на сузбијању пожара - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
Пратите нас
У пожару изазваном ударом грома у нафтно складиште у кубанском граду Матаназас повређено је близу 80 људи, а 17 ватрогасаца се води као нестало, саопштиле су данас кубанске власти.
Ватрогасци и остале хитне службе и даље покушавају да угасе пожар у бази великог резервоара, где је ватра избила у петак увече током олује, саопштило је министарство енергетике на Твитеру.
Влада је касније објавила да је затражила помоћ од међународних стручњака „пријатељских земаља“ које имају искуство у нафтном сектору, пренео је АП.
Званична Кубанска новинска агенција је известила да је гром ударио у један резервоар и да је тако кренула ватра, која се после проширила на други резервоар.
Војни хеликоптери су покушали да угасе ватру, а густ, црни дим се проширио више од 100 километара западно, ка Хавани.
Покрајинска влада Матанзаса је саопштила да је број повређених достигао 77, док се 17 људи води као нестало.
Из Председништва Републике се додаје да је нестало 17 ватрогасаца који су били у близини пожара, покушавајући да спрече ширење.
Председник Кубе Мигел Дијаз Канел посетио је око поноћи место ове несреће које се налази на око 130 километара источно од Хаване и вратио се јутрос.
Дијаз Канел је пре друге експлозије твитовао да су они који су први реаговали „покушали да спрече ширење пламена и било какво изливање горива у залив Матанзас“.
До суботе ујутро ватра је потпуно измакла контроли. Куба се носи са свакодневним искључењима струје и несташицом горива, а губитак нафте у овом пожару вероватно ће погоршати ситуацију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала