- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин је опчинио Америку и послао легенду у заборав

© AP Photo / Jeff RobersonДушан Домовић Булут
Душан Домовић Булут - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Српски баскеташ Душан Домовић Булут исписао је историју у америчкој „БИГ 3 лиги“, оборивши рекорд по броју асистенција. Булут је забележио 36 успешних додавања ка саиграчима, чиме је надмашио претходни најбољи резултат, који је био у власништву легендарног Бразилца Леандра Барбосе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Капитен Елијенса Душан Домовић Булут проживљава другу младост у Америци и најјачој баскет лиги на планети, а рекорд је поставио у поразу свог тима од екипе Пауер резултатом 51:43.
Поиграва се бивши капитен репрезентације Србије са ривалима, изводи константно магију на терену, а просечно бележи пет асистенција по мечу.
Такође, Булут је осми на листи најбољих стрелаца са 15,3 поена по мечу у лиги, где се сусреће са бројним легендарним НБА асовима, попут Џулијуса Ирвинга, Рика Берија, Герија Пејтона, Џоа Џонсона, Чарлса Оуклија...
„Феноменалан је осећај бити у кругу свих тих играча, који су оставили изузетно дубок траг у свету кошарке. То су били моји идоли када сам одрастао и због неких од њих сам и заволео кошарку. Неки међу њима су и даље активни, а неки су ангажовани као тренери. Долазак у Америку и учешће у БИГ 3 лиги је за мене био циљ који сам успео да досањам“, рекао је Булут непосредно пре него што је поставио рекорд и исписао историју.
Булут је додао да се не оптерећује статистичким параметрима, мада признаје да бројке пријају.
„Мој учинак је прозивод добре игре целог тима. Имамо одличну екипу, сви играчи се добро крећу, гајимо стил игре са доста додавања и заиста смо добар колектив, што показују и резултати“, рекао је Душан Домовић.
Немања Недовић и Огњен Кузмић, Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Срби су били хит – док се није појавио Корејац /видео/
Лопта Мундобаскета у Кини - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Орлићи без финала Европског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала