- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Месијева магија – примио је лопту на груди, остало је историја /видео/

© AP Photo / Ariel SchalitЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
Пратите нас
Лео Меси комплетирао је голом из 'маказица' савршено вече за фудбалере Пари Сен Жермена, који су у првом колу Лиге 1 као гости разбили Клермон резултатом 5:0 (3:0). Маестрални Аргентинац постигао је два поготка, али је други у 86. минуту био право ремек дело, а уједно је то његов први погодак из 'маказица' у каријери.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Пари Сен Жермен је ушао силовито у нову сезону. После освојеног Суперкупа против Нанта (4:0), „страдао је“ и Клермон, чија је мрежа напуњена до врха.
Већ до полувремена се мрежа домаћина затресла чак три пута, а погађали су редом: Нејмар, Хакими и Маркињос.
Уследило је затишје пред буру. Није било погодака у наставку, све до 80. минута када је Меси погодио на асистенцију Нејмара, а онда се догодио и тренутак вечери.
Играо се 86. минут када је Месијев сународних Леандро Паредес упослио десетку Парижана једном дугом лоптом. Меси је примио на груди и без гледања, преко главе, маказицама је послао лопту у мрежу.
Голман Мори Диао улепшао је погодак, самим тим што је непомично гледао како лопта завршила изнад његове главе, право у мрежи.
Оно што је невероватно у читавој причи, јесте податак да је то први такмичарски гол Леа Месија из 'маказица' у каријери.
Како је кренуло, чини се да би ово могла да буде далеко успешнија сезона Аргентинца у дресу Пари Сен Жермена, с обзиром на то да се у првој баш и није прославио, док сада поново игра фудбал са осмехом на лицу и чини саиграче бољим, као што је то редовно чинио у Барселони.
Такође, одлазак Мауриција Покетина и долазак Кристофа Галтијеа, позитивно је утицао на екипу која је већ на старту нове сезоне почела да "меље" и на терену делује изузетно дисциплиновано.
Пре Пари Сен Жермена Галтије је водио Лил до шампионске титуле у Лиги 1, пре две сезоне, док је прошлу провео на клупи Нице, а екипа је игра лепршав, уједно и такмичарски фудбал и завршила је сезону на петом месту.
Немања Недовић и Огњен Кузмић, Голден Стејт - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Срби су били хит – док се није појавио Корејац /видео/
Душан Тадић гол - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Пикси само трља руке – још један „орао“ ушао у историју фудбала
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2022
СПОРТ
Митровић поносан и разочаран – „Испустили смо два бода против најбољег тима на свету“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала