- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Америци је дат сигнал још 2008. године у Грузији

© Sputnik / Юлия Зырянова / Уђи у базу фотографијаЗаменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе нису хтеле да 2008. године чују страхове Русије, када је Грузија присиљена на мир и наставиле су да спроводе опасан начин дејстава, а сада се свет променио, изјавио је заменик руководиоца Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

„Мере којима је Грузија била принуђена да потпише мир у августу 2008. године предузете су како би се заштитили грађани. У исто време, то је био сигнал за САД и НАТО да треба да се узму у обзир страхови Русије“, написао је он на Телеграму.

Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Међутим, САД су, по речима Медведева, игнорисале и наставиле да спроводе опасне акције.

„Ситуација на Кавказу се променила. Међутим, САД и НАТО нису чуле и нису схватиле ситуацију, игнорисале су је и наставиле своје веома опасне акције. Током 2022. године смо морали много јаче да одговоримо, а сада се неповратно променио и цео свет“, додао је Медведев.

Грузија је током ноћи 8. августа 2008. године гранатирала из система Град Јужну Осетију и разрушила део главног града Цхинвалија. Русија је штитећи становнике Јужне Осетије, од којих су многи и узели руско држављанство, увела војску у републику и након пет дана сукоба избацила грузијску војску из региона.
Москва је 26. августа 2008. ходине признала суверенитет Абхазије и Јужне Осетије. Лидери у Русији су више пута изјављивали да признање независности две бивше грузијске аутонимије одражава реалност и не може се ревидирати. Грузија, као и раније, не признаје Абхазију и Јужну Осетију као независне државе и сматра их својим регионима.
Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов  - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
РУСИЈА
Председник Јужне Осетије: Начинили смо судбоносни корак, идемо кући – у Русију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала