Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Одбијене жалбе, Зоран Марјановић остаје у притвору

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICПред Вишим судом у Београду наставља се суђење Зорану Марјановићу
Пред Вишим судом у Београду наставља се суђење Зорану Марјановићу - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Апелациони суд у Београду потврдио је решење Вишег суда којим је Зорану Марјановићу одређен притвор, након што је првостепеном пресудом 15. јула осуђен на казну затвора од 40 година због свирепог убиства своје супруге Јелене Марјановић.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Наиме, Апелациони су је одбио жалбе Марјановићевих бранилаца и потврдио првостепено решење којим му је притвор одређен због висине изречене затворске казне.
Портпарол Апелационог суда у Београду Мирјана Пиљић прецизирала је за Танјуг да су као неосновани одбијени наводи жалби којима се оспорава правилност и законитост првостепеног решења, као и разлози за одређивање притвора уз навођење да окривљени својим поступањем није довео до узнемирења јавности, а која може угрозити несметано и правично вођење овог кривичног поступка, као и да је било услова да се у конкретном случају мера притвора замени мером јемства или мером забране напуштања стана уз електронски надзор.
Жалбама се не доводи у питање правилност и законитост првостепене одлуке у погледу разлога за одређивање притвора по законском основу, који се односи на узнемирење јавности имајући у виду да је првостепени суд за своју одлуку дао јасне детаљне и исцрпне разлоге износећи правилан закључак да су о овом догађају извештавала средства јавног информисања путем бројних штампаних и електронских медија које је привукао и привлачи велику пажњу јавности, а који превазилази границе уобичајне радозналости.
Такође, сам начин извршења и тежина последице кривичног дела узрочно последично су везани за узнемирење јавности, а које може угрозити несметано и правично вођење овог поступка, указала је Пиљићева.
Виши суд у Београду је 22. јула осудио Марјановића због кривичног дела тешко убиство на максималну казну затвора, јер је на свиреп и подмукао начин убио супругу Јелену 2.априла 2016. године на насипу у Борчи.
Истог дана му је поново одређен и притвор.
Зоран Марјановић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2022
СРБИЈА
„Случај Марјановић“: Друштвено корисна лаж – из ријалитија на 40 година робије, а наставак следи...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала