- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија без капитена – Пешић одстранио Теодосића из репрезентације

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилош Теодосић
Милош Теодосић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
Пратите нас
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић одлучио је да прецрта капитена Милоша Теодосића за предстојеће мечеве са Грчком и Турском у квалификацијама за Мундобаскет, односно за предстојеће Европско првенство, незванично сазнаје Моцарт Спорт.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Ово је први пут да је Теодосић прецртан са списка репрезентације током 15-годишње каријере у дресу Орлова.
Милош није наступао на Евробаскету 2017. и раније 2013. године због повреда, као ни на Мундобаскету у Kини 2019, али је увек био уз национални тим и његов утицај на свлачионицу Србије је огроман.
Теодосић је био један од најважнијих фактора сребрних похода у Мадриду на Мундобаскету 2014. и Олимпијским играма у Рију две године касније.
Код Пешића је одиграо две утакмице у квалификацијама за Мундобаскет, на старту у тесној победи над Летонијом и касније у поразу од Белгије. Од тада прекаљени креатор и један од најбољих плејмејкера Европе више није играо у дресу са државним грбом.
Србија је са припремама почела 1. августа, откад екипа ради у Спортском центру у Старој Пазови. За 13. август заказана је прва контролна утакмица против Црне Горе у Београду, а четири дана касније Орлови ће бити гости Словеније у Љубљани.
Потом следе квалификациони окршаји за Мундобаскет са Грчком и Турском, а затим и учешће на Евробаскету од 1. до 18. септембра.
Прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ  - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
СПОРТ
Легенда је дигла руку за странца: „Ствари нису добре...“
Никола Јокић и Мејсон Пламли – дуел КК Денвер и КК Шарлот - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
СПОРТ
НБА Евробаскет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала