- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Радије бих да будемо осми, без странца“

© Sputnik / Антон ДенисовИгор Ракочевић
Игор Ракочевић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
Пратите нас
Селектор Светислав Пешић је први најавио могућност да Србија ангажује странца у мушкој репрезентацији који би побољшао игру и резултате на великим такмичењима, а то је отворило полемику у кошаркашким круговима која траје.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

За странца је одмах руку дигао и Жарко Паспаљ, који је навео пример успеха наших кошаркашица за које су наступале Американке Данијела Пејџ и Ивон Андерсон.
„Мислим да нам је потребан квалитетан странац на позицији 'четири' која је критична за нас. Да смо га имали можда бисмо на неком од такмичења где смо освојили сребрне медаље узели злато. Међутим, ми ту карту нисмо искористили. Имате пример у женској репрезентацији, где смо остварили неколико сјајних резултата са страним играчицама (Данијел Пејџ, Ивон Андерсон). И нико није рекао да су оне освојиле медаљу, већ репрезентација Србије“, изјавио је Паспаљ.
Међутим, огласио се и Игор Ракочевић, некада и један од челника у KСС, који има јасан став по питању тога да неко ко није Србин заигра за Србију.
„Ако странцем подразумевамо некога ко је одиграо годину-две у Србији или некога ко нема никаве везе са нашом земљом, нисам за то да игра за репрезентацију. Шта ако ФИБА одлучи за пар година дозволи 2 странца? Kакав је то национални тим онда? Радије бих да будемо осми без странца", написао је Ракочевић на Твитеру.
Јасно је, дакле, да генералног договора по овом питању нема и да ће полемика о странцу у српској репрезентацији потрајати.
Светислав Кари Пешић – селектор кошаркашке репрезетације Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
Пешић прешао Рубикон
Прослављени кошаркаш Жарко Паспаљ  - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2022
СПОРТ
Легенда је дигла руку за странца: „Ствари нису добре...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала