- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Станковић исписао историју европске Звезде

© Фото: ФК Црвена звездаДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
За звездаше рутинску, али за Дејана Станковића историјску победу забележила је Црвена звезда у реваншу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Пјуника у Јеревану (2:0). Захваљујући том резултату Деки је постао најуспешнији тренер у историји клуба по броју победа у међународним оквирима у пост-баријевској ери.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

У Јерменији је Станковић остварио 15. тријумф на клупи црвено-белих и тиме престигао Владана Милојевића, с којим је до уторка делио прво место са по 14 победа. Иза њих двојице су Муслин са девет, Косановић са осам и Пижон Петровић са пет победа...
„Звезду историја обавезује да иде на победе. Поготово кад је сад сваки бод у Европи злата вредан. Тиме смо дошли до тога да ове сезоне првак Србије обезбеђује директан пласман у Лигу шампиона. Утакмица је била добра и под нашом контролом. Играчи су били мотивисани колико је требало упркос убедљивом тријумфу у Београду. Kонтролисали смо игру, дуеле и победили смо како смо обећали“, рекао је Станковић после меча у Јерменији.
За такав подухват (15 победа) актуелном тренеру је било потребно 27 утакмица, док је Милојевић у европским протоколима био 44 пута записан као тренер црвено-белих.
Уз још једну напомену, да је Милојевић имао јаче ривале у квалификацијама (Салцбург, Јанг Бојс...) и да је два пута играо Лигу шампиона, где је имао мању могућност за тријумфе против Бајерна, Тотенхема, Пари Сен Жермена...
Ипак, и Дејан Станковић има чиме да се похвали. Постао је препознатљив по европским „петардама”, јер су поред Пјуника исту порцију голова у Љутице Богдана добили Европа, казахстански Kаират и чешки Либерец, док је један мање примио румунски Kлуж.
Станковић је јединствен и по броју победа у групним фазама, има их чак шест. После испадања од Омоније, потом и Шерифа у квалификацијама за Лигу шампиона, Црвена звезда се одлично сналазила у Лиги Европе, где је успела по два пута да савлада Гент и Лудогорец.
Видећемо да ли ће Макаби бити трећа срећа за Станковића. Свестан је и Деки да је Лига шампиона ипак ниво више од Лиге Европе и нема сумње да ће дати све да је коначно дочека на Маракани.
И не крије да једва чека двомеч са Израелцима.
„Сад нас чека много леп двомеч који може много тога лепог да донесе. Желели смо да играмо у плеј-офу за Лигу шампиона, тамо смо и свима од нас бих пожелео срећу“, закључио је Станковић.
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
СПОРТ
Холанђани пишу: Пљачкаши напали Тадића, фудбалер задобио повреде
Милан Павков - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
Звезда „одрадила“ Пјуник, свим силама на Макаби!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала