- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Холанђани пишу: Пљачкаши напали Тадића, фудбалер задобио повреде

© AP Photo / Martin MeissnerДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2022
Пратите нас
Капитен Ајакса и фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић био је жртва покушаја оружане пљачке у јужном делу Амстердама, јављају холандски медији.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Инцидент се догодио у ноћи између 27. и 28. јула када су двојица наоружаних нападача са кацигама пришла Душану док је излазио из аутомобила, вероватно с намером да му отму скупоцени сат с руке.
Према писању холандског Телеграфа, капитен Ајакса је брзо схватио о чему се ради и почео да им бежи. После краће јурњаве, избила је мања туча у којој је Душан успео да отвори визир нападачу и удари га по лицу.
Том приликом Тадић је задобио повреду руке, а одећа му је била поцепана. Ипак, успео је да побегне у једну оближњу оставу и сачека полицијску и медицинску помоћ.
Иначе, ово није први пут да се Душан нашао на мети оружаних разбојника. У Амстердаму годинама постоји организована група, „Ролекс банда“, која пљачка власнике скупоцених ручних сатова, попут Тадића, који је њихов љубитељ.
Пре неколико година на суђењу члановима банде чуло се да су планирали пљачке сатова неколицине познатих lичности у Холандији, а мете су били фудбалери Душан Тадић, Стивен Бергвајн и Сием де Јонг, као и предузетник Рем ван Дам.
Тадић је током 2020. године усликан са моделом „Наутилус хронограф“, једне од најпрестижнијих часовничарских компанија, Патек Филип, урађеним од ружичастог злата, који је знао на тржишту да достигне цену и до 180.000 долара.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
Шејк потврдио – Партизану стижу милиони из Шпаније
Карабаг је Јерменија, Косово је Србија - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2022
СПОРТ
„Карабах је Јерменија, Косово је Србија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала