- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Финска "осмислила" начин како да смањи број туристичких виза Русима

© Sputnik / Sergei KirkachВиза Шенгена
Виза Шенгена - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
Пратите нас
Финска је „осмислила“ механизам уз помоћ којег ће смањити број туристичких виза за руске држављане. Данска такође жели да смањи број туристичких виза за Русе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како је рекао шеф дипломатије Пека Хависто, документa за туристичку визу треба примати само понедељком, а од уторка до петка документа за радне, студентске визе и визе члановима породица.

Према његовим речима, та мера ће драстично успорити издавање виза туристима. Мера је, уз то, у складу са националним законодавством.
Како пише дански дневник „Политикен“, влада те земље би хтела да смањи број туристичких виза за Русе због ситуације у Украјини.
За првих пет месеци ове године Копенхаген је издао три пута више шенгенских виза руским држављанина него за целу 2021. годину (141, а прошле године 49), показују подаци Имиграционе службе, пише лист "Берлингске".
То је запањило министра за питања интеграција Кора Дјубвада, који је рекао да је неопходно на нивоу ЕУ наћи заједничко решење.
Подсетимо, премијер Естоније Каја Калас недавно је позвала да се обустави издавање туристичких виза држављанима Русије.
Њена изјава да је посета Европи привилегија, а не људско право, изазвала је бурне реакције у Москви
Раније је министар иностраних послова Естоније Урмас Рејнсалу предложио да се у следећи пакет санкција против Русије укључи забрана издавања улазних виза у Европску унију руским држављанима.
Он је истакао да је Естонија обуставила издавање туристичких виза руским држављанима, али да они настављају да пристижу у земљу, користећи визе добијене у другим државама Шенгенске зоне. Због тога, како је навео, потребна су општеевропска ограничења.
Издавање шенгенских виза ограничиле су и Чешка, Летонија, Литванија, Румунија, Пољска, Холандија.
Аеродром Шереметјево у Москви - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2022
РУСИЈА
Нова гвоздена завеса – покушај Запада да окрене Русе против сопствене власти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала