- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Македонац је „пеницилин“ за Барселону /фото, видео/

© AP Photo / Joan MonfortСтоле Димитриевски
Столе Димитриевски - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
Пратите нас
Набилдована појачањима Ћавијева Барселона се (не)очекивано саплела на старту нове сезоне Примере, а главни кривац за то је маестрални голман Рајо Ваљекана – Македонац Столе Димитриевски који је бранио за десетку и меч је завршен без погодака.
Али, није то први пут да је Македонац успео да заустави моћне Каталонце. Не, ово је трећи узастопни меч на којем Столе није примио гол.
Прошле сезоне Рајо Ваљекано је у два наврата савладао Барсу – 1:0, а сада је резултат био 0:0, што је дефинитивно потврда да је Македонац „пеницилин“ за фудбалере у бордо-плавим дресовима.
Чак 21 ударац упутили су Левандовски, Дембеле, Педри, Кеси, од којих је пет ишло у оквир гола, а сваки од њих зауставио је импресивни голман Ваљекана Столе Димитриевски.
Доводио је до лудила скупо плаћена појачања Барсе, пре свих Роберта Левандовског који је у више наврата покушавао да пронађе лопти пут до мреже, али се сваки пут Столе испречио, или неко од његових дефанзиваца који га је покривао када би га лопта прошла.
Имали су Ћавијеви ученици лопту у свом поседу – 67 одсто, имали су осам корнера, прегршт шанси, али на крајуј је изостало оно најважније у фудбалу – гол!
Навијачи су били незадовољни због резултата 0:0, а Ћави им је поручио да буду стрпљиви.
„Разумем навијаче, имали смо велика очекивања. Морамо добро да анализирамо игру, да побољшамо поједине сегменте у игри и да наставимо да верујемо у овај модел игре. Рајо се јако добро бранио. Штета јер смо хтели да покажемо људима да смо на правом путу, Разочарани смо, али молимо за стрпљење“, рекао је Ћави.
Интересантно да је бивши шпански везиста, сада тренер Каталонаца, поручио да екипи треба још појачања, упркос десетинама милиона евра које су потрошили током лета.
„Већ сам рекао да се морамо додатно појачати. Имамо времена до 31. августа, посебно морамо да доведемо десног бека. Ипак, није нам то алиби за реми са Рајо Ваљеканом“, истакао је Ћави.
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2022
СПОРТ
Сурове речи легенде: Треба им помоћ, дотакли су дно!
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СПОРТ
Станковићева машина ради пуном паром, Вождовац Звездин лак залогај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала