- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Спречен терористички напад на нафтни комплекс

Пратите нас
Федерална служба безбедности саопштила је да је спречила диверзионо-терористички напад на нафтно-гасни комплекс у Волгоградској области.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Федерална служба безбедности Русије је у оквиру спровођења низа оперативно-истражних мера спречила покушај да украјинске специјалне службе изведу диверзионо-терористички напад у Волгоградској области, на објекту нафтно-гасног комплекса“, саопштио је Центар за везе са јавношћу (ЦОС) специјалне службе.

ФСБ је саопштио да су током „током хапшења, приликом покушаја да дигну у ваздух нафтовод, неутралисана два држављана Руске Федерације који су пружили оружани отпор“.
Према подацима ЦОС, руски држављани који су припремали терористички акт припадали десничарској радикалних групи „Реструкт“, коју је основао националиста Максим Марцинкевич, познатији под надимком „Тесак“.
„На месту злочина заплењена је експлозивна направа велике снаге домаће израде, као и два трауматска пиштоља преправљена за испаљивање бојеве муниције“, саопштио је ФСБ.
У специјалној служби истакли су да су организатори диверзионо-терористичког акта под контролом украјинских специјалних служби извршили чланови „Реструкта“, држављанин Русије Андреј Чуенков, рођен 1986. године, који тренутно учествује у борбама у Украјини у саставу националистичког батаљона „Ураган“ и држављанин Украјине Јуриј Ионов, рођен 1988. године, који је припадник националистичког батаљона „Азов“(терористичка организација која је забрањена у Русији) и који је у блиском контакту са његовим оснивачем А.Билецким.
„Безбедносни органи у сарадњи са другим органима реда организовали су мере за сузбијање криминалних активности А.Чуенкова и Ј. Ионова, као и потрагу за њиховим саучесницима на територији Русије“, наглашава специјална служба.
Почетком августа ФСБ је саопштила да је у Карачајево-Черкезији приведен присталица „Десног сектора“ (украјинска терористичка организација, забрањена у Русији), који је припремао терористички акт на власти и војску.
Припадник Федералне службе безбедности Русије  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
РУСИЈА
ФСБ спречила отмицу руских авиона, Украјинска обавештајна служба нудила два милиона долара /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала