- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јарс, Сармат, Булава: Достигнућа руских војних предузећа јачају одбрамбену способност земље /фото/

© Sputnik / Николина ТеслаПленарна седница уочи велике изложбе наоружања „Армија-2022“ у Русији
Пленарна седница уочи велике изложбе наоружања „Армија-2022“ у Русији - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Ракетно-космички сектор даје велики допринос јачању одбрамбене способности и нуклеарног штита Русије, поручио је први човек „Роскосмоса” Јуриј Борисов, наводећи међу наоружањем које производе предузећа из овог сектора интерконтиненталне балистичке ракете Синева и Булава и ракетне комплексе Јарс и Сармат.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Борисов је говорио уочи отварања 8. Међународног-војно техничког форума „Армија-2022“, у војном конгресно-изложбеном центру „Патриот Експо“ недалеко од Москве о достигнућима руских предузећа у развоју наоружања, као и о савременом оружју које ће бити представљено током седмодневног трајања форума.
На форуму „Армија-2022“, који траје од 15. до 21. августа, биће приказано више од хиљаду примерака наоружања: од тенка Т-14 „Армата“, лаког амфибијског тенка „Спрут СДМ1“, борбеног возила на точковима К-17 „Бумеранг“, до противавионских ракетних система „Тор-Е2“ и РБ-504П-Е „Силок“ који су се показали као ефикасно средство за борбу против непријатељских беспилотних летелица.

Велика достигнућа руских предузећа

Како је изјавио генерални директор „Роскосмоса“ Јуриј Борисов, осми међународни војно-технички форум „Армија-2022“ је доказ о достигнућима руских предузећа и конструкторских бироа.
„Форум се ове године одвија у веома тешким спољнополитичким условима. Због тога, основна делатност државне корпорације ‘Роскосмос’ је повећање одбрамбеног потенцијала наше земље, као и јачање њене безбедности. Предузеће даје значајан допринос стварању нуклеарног ракетног штита руске државе, који је најважнији фактор у очувању безбедности, независности и националног суверенитета наше земље“, објаснио је Борисов.
Према његовим речима, на борбеном дежурству руске војске се тренутно налазе балистичке ракете „Синева“, а производе се и пројектили „Јарс“ и „Булава”.
„Ми не подржавамо наше трупе само производњом балистичких пројектила, већ им обезбеђујемо и различиту борбену опрему: од навигације до сателитских комуникација”, наглашава Борисов, додајући да је још једна важна област рада државне корпорације „Роскосмос“ — производња високотехнолошких производа за цивилне и војне сврхе.
© Sputnik / Николина Тесла„Русија наставља да ради пуном паром у области војно-техничке сарадње“.
Пленарна седница уочи велике изложбе наоружања „Армија-2022“ у Русији - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
„Русија наставља да ради пуном паром у области војно-техничке сарадње“.
„Због невиђених санкционих ограничења и недостатка испорука великог броја робе и компоненти из других земаља, овај посао је од посебног значаја”, каже он.

Ради се пуном паром

Генерални директор корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов рекао је да Русија наставља да ради пуном паром у области војно-техничке сарадње.
© Sputnik / Николина ТеслаНа форуму „Армија-2022“биће приказано више од хиљаду примерака наоружања.
Пленарна седница уочи велике изложбе наоружања „Армија-2022“ у Русији - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
На форуму „Армија-2022“биће приказано више од хиљаду примерака наоружања.
„Ове године смо већ потписали уговор са међународним купцима у вредности већој од трилион рубаља. Ова цифра премашује све цифре у протеклих 10 година. Организација ‘Ростех’ обезбеђује нашим трупама од оклопних возила, артиљерије, беспилотних летелица, комуникационих и обавештајних система до различите муниције”, каже Чемезов, додајући да је овај форум резултат рада руских предузећа на развоју, као и модернизацији наоружања.
Форум „Армија“ је највећа изложба оружја, муниције, војне и специјалне технике и опреме у свету, а платформа форума се користи и за потписивање великих уговора, као и за одржавање затворених саветовања са наменском индустријом у вези са војно-техничким питањима.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
РУСИЈА
Путин: Русија цени што се њени савезници не сагињу пред хегемоном
Колона тенкова Т-14 Армата пред пробу за Параду победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
РУСИЈА
Армата, Бумеранг, убице дронова: Шта ће Русија представити на великој изложби наоружања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала