- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев са Лондоном разматрао уништавање Кримског моста

© Sputnik / Макс Ветров / Уђи у базу фотографијаКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
На јунском самиту НАТО-а представници Украјине разговарали су са британским министром одбране о плановима за уништење Кримског моста, саопштио је на свом Телеграму посланик Врховне раде Алексеј Гончаренко.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Бен Волас и ја смо још у јуну разговарали о плану уништавања Кримског моста“, написао је Гончаренко коментаришући изјаву руског стручњака Игора Коротченка, који је за телевизију „Русија 1“ испричао да се, према неким информацијама, план напада на мост разрађује под личним руководством британског министра одбране.
Гончаренко је своју објаву пропратио фотографијом са разговора, на којој се налази заједно са Воласом и британским премијером Борисом Џонсоном.
Украјинска војска и политичари више пута су претили нападом на Кримски мост. Тако је саветник шефа кабинета Владимира Зеленског Алексеј Арестович раније је изјавио да ће напад уследити „чим се појави прва техничка могућност“. Према речима представника главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Вадима Скибицког, за то се могу користити ракете добијене од Сједињених Америчких Држава.
У Кремљу су истицали да је безбедност Крима гарантована превентивним мерама руске војске. Ипак, Москва узима у обзир све претње Кијева у том погледу.
Споменик потопљеним бродовима у Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
РУСИЈА
Крим заштићен од свих врста напада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала