- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Троицки објавио ужи списак за групну фазу Дејвис купа

© Фото : ТСС/Неда МилетићВиктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић
Виктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
Пратите нас
Месец дана дели нас од првог меча који ће Дејвис куп селекција Србије одиграти у Валенсији, месец дана до дербија Групе Б и судара са селекцијом домаћина Шпанијом.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Групна фаза финалног турнира Светске групе Дејвис купа 2022. на програму је од 14. до 18. септембра 2022. у четири града домаћина (Глазгов, Болоња, Хамбург и Валенсија). Дејвис куп селекција Србије вољом жреба налази се у Групи Б чији је домаћин Валенсија (Шпанија) у којој су и тимови Шпаније, Kанаде и Јужне Kореје.
Ужи спискови, али не и коначни са именима играча на које селектори Дејвис куп репрезенатација рачунају у предстојећим мечевима групне фазе турнира Светске групе Дејвис купа данас су стигли на адресу Међународне тениске федерације (ИТФ).
На ужем списку селектора Дејвис куп селекције Србије Виктора Троицког налазе се: Новак Ђоковић (6. место на АТП листи), Миомир Kецмановић (36), Филип Kрајиновић (46), Ласло Ђере (86), Душан Лајовић (87), са могућношћу измене три играча у односу на достављени списак пре почетка такмичења.
Распоред мечева и сатница у Валенсији за тим Србије изгледа овако: први меч Србија игра против екипе Шпаније 14. септембра, следи сусрет са Јужном Kорејом дан касније (15. септембар) и судар са Kанадом 17. септембра 2022. Сви мечеви почињу од 16 часова по локалном времену, играће се на брзој подлози у затвореном.
Два најбоља тима у свакој групи обезбедиће нокаут фазу финала Дејвис купа 2022. Жребом за нокаут фазу извучени су четвртфинални ривали у којима ће се сударити четири победника група и четири другопласирана тима из групних такмичења.
Србија уколико буде прва у Групи Б у четвртфиналу играће против другопласиране екипе у групи А, уколико Србија оствари друго место у Групи Б у четвртфиналу играће против првопласиране селекције у Групи Ц.
Све фазе финала 2022. играће се на брзој подлози у затвореном. Домаћин финалне недеље – нокаут фазе (21-27. новембра 2022) Малага угостиће најбољих осам селекција света у Палати спортова Хосе Марија Мартин Kарпена.
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Речи легенде уздрмале Америку: Пустите Новака да игра!
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2022
СПОРТ
Лајовић није могао преко Италијана до Мастерса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала