00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МИЉАНОВ КОРНЕР
Спира бритком сабљом по српском фудбалу
20:00
60 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
Ауторска емисија Љубинке Милинчић
21:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Три намирнице које никако не би требало подгревати у микроталасној пећници

CC0 / Pexels/Lisa Fotios / Микроталасна пећница
Микроталасна пећница - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
Пратите нас
Микроталасна пећница знатно олакшава процес загревања хране, па је постала незаобилазан уређај у многим домовима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Међутим, стручњаци упозоравају да постоје намирнице које никако не би требало подгревати у микроталасној.

Броколи

Ова врста поврћа брзо се греје и често се убацује у микроталасну ради брже припреме. Ипак, такав начин припреме би требало избегавати.
Кување на пари је боља опција. Уколико убаците броколи у микроталасну пећницу изгубиће и до 97 одсто антиоксиданата, док се при кувању на пари губи само 11 процената.

Замрзнуто воће

Воће се замрзава на посебне начине како би задржале што више корисних елемената. Воће почиње да губи хранљива својства чим се убере, а нарочито приликом дужег стајања у магацинима.
Пакет са замрзнутим воћем најбоље је пустити да се одмрзне на собној температури, како микроталасна не би додатно поспешила губитак нутритијената.

Замрзнуто месо

Када убаците комад замрзнутог меса у микроталасну, пећница окреће укруг храну, што доводи до тога да се крајеви одмрзну, док средина остаје замрзнута. Тако се месо не може равномерно одмрзнути, а уколико не кренете по одмрзавању меса са печењем, пржењем или кувањем, ризикујете размножавање бактерија.
Јапански истраживачи дошли су до закључка да, ако се месо подгрева дуже од шест минута у микроталасној, губи огромну количину витамина Б12, пренео је портал „Магазин Новости“.
Марлер купује само неопрано воће и поврће... - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2022
ДРУШТВО
Зашто се све чешће јављају алергије на воће и поврће
Јаја - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2022
ДРУШТВО
Корисни трикови како да препознате покварено јаје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала