- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је побила чувену теорију – напад није најбоља одбрана

© Фото : ФК Црвена звездаЗвезда плави дрес
Звезда плави дрес - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Црвена звезда изашла је као губитник у ролеркостеру у Хаифи у првом мечу плеј-офа за Лигу шампиона са Макабијем - 3:2. Црвено-бели су губили, па су преокренули, да би на крају погнуте главе напустили терен. Изашли су високо црвено-бели, покушали да нападну, али им се на крају то обило о главу, па ће коначна одлука о ЛШ пасти на Маракани.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Шта је показао меч Црвене звезде и Макаби Хаифе на „Семи Офер“ стадиону? Тим Дејана Станковић је до двобоја у Хаифи имао величанствених седам од седам у свим такмичењима уз застрашујућу гол разлику 28:1.
Али, то је било јасно и просечном познаваоцу фудбала да Звезда није имала озбиљан такмичарски меч и достојног ривала.
Сада се коначно појавио неко ко може да се носи са њом, да јој одговори, да је нападне, зада ударац и угрози.
Дејан Станковић деловао је смирено и самоуверено после пораза.
„Тешка је била утакмица, захтевна, причао сам о томе и пре меча. Не бих да вадим детаље вруће главе. Стварно је напорно било. Могло је да оде на обе стране. Жао ми је што нисмо извукли бољи резултат. Не може лако да се уђе у Лигу шампиона, то је Звезда кроз историју показала. Али, ја знам да нас чека пун стадион, да ћемо имати нестварну подршку у реваншу“, рекао је Станковић.
© Фото: ФК Црвена звездаДејан Станковић
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Дејан Станковић
Лако је бити генерал после изгубљене битке и судити Станковићу и његовим изабраницима шта је и колико могло боље, али се стиче утисак да је Звезда бојажљиво ушла у друго полувреме у које је закорачила с предношћу 2:1. Олако су ту предност испустили црвено-бели. Очигледан је био недостатак класичног десног бека, јер млади Страхиња Ераковић „принудно“ одрађује тај посао.
Утакмица је такође била као створена за Секу Санога, правог задњег везног који уме да "удари", да прекине и разбије акцију противника, онда када треба. Могао је и морао Станковић раније да га убаци, јер је у 71. минуту када је заменио Иванића већ било 3:2 за Макаби. Могао је Деки са Саногом да "закључа" утакмицу много раније, када је Звезда имала предност коју је могла да брани, али је она наставила спуштеног гарда што јој се на крају обило о главу.
"Било је спарно, међутим то не треба да буде изговор. Кренули смо панично, рано примили гол, потом преокренули резултат. У друго полувреме смо ушли наивно, знали смо да ће они изаћи високо и покушати да постигну брз гол. Успели су и да преокрену резултат, и после је било тешко играти. Поготово јер смо наивно примили голове. Али, следи реванш у Београду", рекао је стрелац првог гола за Звезду Александар Пешић, који је постао тата на дан меча и погодак је, очекивано, посветио ћеркици Ленки.
Хазиза је био незадржив. У првом полувремену по десној, у другом по левој. Управо је код изједначујућег гола Макабија идеално асистирао двоструком стрелцу Пјероу. Видело се да дефанзивци Звезде касне "на њему", да је бржи и да успева да се искраде и да упути центаршут.
Тако је било и у 51. минуту. Потпуни преокрет донео је Шери ефектним голом. Виделе су се пукотине у Звездиној одбрани код сва три гола. Код првог је лопта практично "шетала" кроз петерац, у другој је једна лопта с бока била кобна, док је код трећег гола каснио блок.
Станковић је, помало и зихерашки, на 2:2 покушао да појачања тај дефанзивни део везног реда, заменивши Александра Катаија, уместо којег је у 56. минуту ушао Славољуб Срнић, који је у прошлости знао да буде „икс фактор“. Овога пута није било тако, видело се да недостају такмичарски мечеви, док је и Катаи ван форме.
Шери је свега пет минута касније од те измене успео да донесе потпуни преокрет и да разгали готово 31 хиљаду навијача на стадиону „Семи Офер“. Експлодирао је стадион, а Звезди више није било повратка - 3:2.
Немања Милуновић који је играо у срцу одбране у тандему са Александром Драговићем, константно је излазио високо, практично је „глумио“ задњег везног, али ни то није помогло Звезди. Иначе, Милуновић је на почетку каријере и играо задњег везног па не чуди што га је помало „вукла лопта“.
И читав тим је у појединим тренуцима стајао високо, покушавајући да притисне Израелце, али се то на крају обило о главу јер је, Хазиза пре свих, био брз као муња у тој транзицији лопте ка Борјановом голу.
„После сваког пораза је врућа глава. Макаби је добра екипа. Базирали су се на томе да чувају предност, ми покушавали у наставку, имали шансе, али нисмо постигли гол. Жао ми је због прилика из првог полувремена, посебно она Букаријева, али шта је ту је. Свака утакмица у Европи је ново искуство, а поуке извлачимо после пораза. У Београду се одлучује, играмо на нашем терену. Кажем, жао нам је што смо испустили предност, али то је фудбал. На нашем стадион идемо на пролаз и улазак у Лигу шампиона. Пред нашим навијачима очекујем бољу игру“, рекао је Немања Милуновић.
Сигурно је да Звезда има квалитет да елиминише Макаби, али је исто тако јасно да шампион Израела неће доћи с белом заставом на Маракану и да ће после победе од 3:2 у првом мечу, покушати да сачува предност од једног гола.
„Била је луда и невероватна утакмица. Забавили смо се и победили. Било је лепо играти у плеј-офу за Лигу шампиона, видећемо шта нас чека. Ко је бољи? Ми смо бољи тим по мом мишљењу“, поручио је стрелац победоносног гола за Макаби Тиарон Шери.
Мирко Иванић - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
СПОРТ
Звезда „угашена“ у Хаифи – из Београда се напада Лига шампиона
Гелор Канга - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
СПОРТ
Фантастична акција и реализација Канге /видео/
Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
СПОРТ
Израелци се пред Звезду послужили старим триком /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала