- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Хладни станови и празне полице су суманута демократија

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
Пратите нас
Русија би желела да види не само тихо незадовољство грађана Европске уније због поступака њихових влада, већ и позивање на одговорност „за очигледну глупост“, изјавио је Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Он је на свом Телеграм каналу написао да Москва у односима са Западом жели мирну сарадњу, трговину и „друге ствари које су нормалне за све“.
„Не затварамо се ни од кога, подржавамо све здраве предлоге. Истина, желели бисмо да видимо не само како Европљани исказују тихо незадовољство због поступака њихових Влада, већ и да кажу нешто конкретно. На пример, да их позову на одговорност, кажњавајући их за очигледну глупост. Поготово, уколико су ‘цена европске демократије’ хладни станови и празне полице у фрижидерима, то је ‘демократија’ за сумануте“, оценио је он.
Медведев је подсетио да су четири владе у Европи у кратком року већ поднела оставке и нагласио да то очигледно није крај.
Он је такође истакао да од три четвртине до 90 одсто грађана Европске уније не желе да учествују у војним дејствима на страни Кијева. Политичар је додао и да више од половине становника ЕУ, а у неким земљама и две трећине, није спремно да подржи антируске санкције.
Медведев је закључио да се владе европских земаља утркују ко ће са суровије говорити о жељи за прекидом односа са Русијом, али обични грађани нису изгубили здрав разум.

Антируске санкције Запада

Као одговор на специјалну војну операцију Русије у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Замрзнута је руска имовина вредна стотине милијарди долара, а Европска унија је већ усвојила седам пакета рестриктивних мера, укључујући ембарго на угаљ и нафту. Све се то већ преокренуло у проблеме за сам Запад, изазивајући нагли пораст инфлације и цена хране и горива.
Како је истакао председник Русије Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија западних земаља, али су санкције задале тежак ударац целокупној глобалној економији.
Шпорет на гас - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Немачки регулатор: Без руског гаса нећемо преживети дуже од два и по месеца
Рубља и долар - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2022
СВЕТ
Зашто Запад страда од сопственог оружја за економско уништење /видео/
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2022
РУСИЈА
Медведев: „Пукла љубав“ Европљана и Украјинаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала