- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Европа осуђена на глад и изолацију: Вашингтон не преза ни од чега само да сачува власт

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
Пратите нас
Вашингтон је спреман да учини све како би задржао власт над светом, жртвујући добробит европских грађана и економије, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Вашингтон је осудио Европу на глад, хладноћу и изолацију. Цена гаса у Сједињеним Америчким Државама тренутно износи 333 долара за хиљаду кубних метара. Сам Вашингтон га продаје Европи 7, 3 пута скупље, чинећи економију Европске уније неконкурентном. Инфлација је већ достигла рекордну вредност за еврозону од 8,9 одсто. Вашингтон је спреман на све како би здржао власт над светом, жртвујући за то добробит грађана и економије европских земаља“, написао је Володин на свом Телеграм каналу.

Он је истакао да велике врућине које су погодиле Европу снажно утичу на пољопривреду. Жетва је 20 одсто мања у поређењу са прошлогодишњом. Поред тога, приметан је дефицит електричне енергије, а њена вредност порасла је шест пута за годину дана.

„Одлуке европских држава да одбаце руске енергенте, раскину економску сарадњу са нашом земљом и забране улазак руским држављанима донете су под притиском САД. Спроводиоци њихове политике у Европи су Енглеска, која је иступила из ЕУ и земље којима је од суверенитета остало само име: Литванија, Летонија, Естонија, Украјина. Тој русофобичној коалицији, у нади да ће добити америчку помоћ, прикључиле су се Пољска, Чешка и Финска“, закључио је он.

Антируске санкције Запада

Као одговор на специјалну војну операцију Русије у Украјини, западне земље почеле су да уводе нове антируске санкције. Замрзнута је руска имовина вредна стотине милијарди долара, а Европска унија је већ усвојила седам пакета рестриктивних мера, укључујући ембарго на угаљ и нафту. Све се то већ преокренуло у проблеме за сам Запад, изазивајући нагли пораст инфлације и цена хране и горива.
Како је истакао председник Русије Владимир Путин, политика обуздавања и слабљења Русије је дугорочна стратегија западних земаља, али су санкције задале тежак ударац целокупној глобалној економији.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 18.08.2022
РУСИЈА
Медведев: Хладни станови и празне полице су суманута демократија
Шпорет на гас - Sputnik Србија, 1920, 17.08.2022
РУСИЈА
Немачки регулатор: Без руског гаса нећемо преживети дуже од два и по месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала