- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Андрија Мандић: Пропустили смо шансу

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICЛидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић
Лидер опозиционог Демократског фронта Андрија Мандић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић изјавио је, после изгласавања неповерења влади Дритана Абазовића, да му је жао што су пропустили велику шансу да после два велика експеримента остану у оквиру парламентарне већине, освојене на изборима пре две године, и сачувају све оно што су обећавали грађанима Црне Горе.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Јуче смо пропустили велику шансу да конституишемо владу која би била израз оне парламентарне већине која је победила на изборима 30. августа 2020. Уложили смо велику енергију, не због политичара, него због народа који се радовао да је после 30 година смењена власт Мила Ђукановића“, рекао је Мандић за РТС.
Мандић је казао и да Демократска партија социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића тражи партнера са којим би могла да се врати у Владу, али да не зна да ли ће у томе успети. Он је оценио да је ДПС у петак у парламенту однела једну велику победу, с обзиром да је то била њена иницијатива.
Према његовим речима, ДФ је уложио велику енергију радећи на односима УРЕ и демократа да покушају да пронађу заједнички језик пошто су то „тврдо закуцане позиције“.
„Једна страна не жели више да прави договоре у оквиру те парламентарне већине, ако се промени њен премијер, а друга страна је имала жељу да се све врати на почетак“, додао је Мандић.
Он је истакао да ће влада Дритана Абазовића бити упамћена по потписивању Темељног уговора са Српском православном црквом и да је то важно за српски народ у Црној Гори и за СПЦ.
„Тај документ има велику тежину. Прича коју смо јуче чули о борби против организованог криминала и корупцији, посебно прозивање шефова организованих криминалних група била је добра основа да у једном партнерском односу покушамо да сачувамо све оно што смо обећавали грађанима Црне Године. На жалост, до тога није дошло, а расплет ситуације је тешко прогнозирати“, констатовао је Мандић.
Мандатар за састав Владе Црне Горе Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РЕГИОН
Прва реакција Абазовића после обарања владе: Честитам нову коалицију Бечића и Ђукановића
Црногорски премијер Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
РЕГИОН
Пала Влада Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала