- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Запорошка област спремна за извоз новог приноса житарица

© Фото : Youtube/Border View Farms/PrintscreenБерба кукуруза
Берба кукуруза - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
Пратите нас
Запорошка област је спремна да испоручује нове приносе житарица традиционалним тржиштима: Турској, Египту и земљама Блиског истока, написао је шеф администрације региона Евгениј Балицки на Телеграму.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Жетва је у Запорошкој области практично завршена, прикупљено је 1,5 милиона тона жита.
„Ускоро ће се решити питање на тему Бердјанске луке и њеног обнављања и почећемо да утоварујемо жито. Пољопривредници ће моћи да продају своје жито на стандардним тржиштима: Турској, Саудијској Арабији, Блиском истоку и Египту“, истакао је Балицки.
Нагласио је да је план да се на јесен прикупи још око милион тона жита, као и да се оно тренутно превози железницом и друмским саобраћајем.
Током специјалне војне операције руска војска је преузела контролу над делом Запорошке области која је уз Азовско море и читавом Херсонском облашћу. Заузели су велике градове као што су Херсон, Мелитопољ и Бердјанск и тако Украјину одсекли од Азовског мора.
У оба региона је формирана нова администрација, емитују се руски телевизијски канали, успоставља се трговина и транспорт са Кримом. Региони су објавили о својим плановима да уђу у састав Русије.
Кукуруз и пшеница - Sputnik Србија, 1920, 19.08.2022
РУСИЈА
Брод са скоро 30.000 тона кукуруза кренуо из Црноморска у Истанбул
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала