- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Медојевић: У Црној Гори су преварени бирачи, дубока држава одлучује ко може у владу

© Sputnik / Небојша ПоповићНебојша Медојевић у Скупштини Црне Горе
Небојша Медојевић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Најава да се будући мандатар црногорске владе тражи и међу шефовима у НВО сектору је само наставак политике тзв. дубоке државе и њених експонената у Црној Гори, јер је циљ да се опет спријечи формирање стабилне владе од партија које су добиле последње парламентарне изборе, каже за Спутњик Небојша Медојевић, предсједник Покрета за промјене.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Медојевић, један од лидера ДФ, истиче да уопште није битно које ће то име бити из НВО сектора, већ је битно ко их предлаже и коме ће да служе.
“До политичке кризе у Црној Гори и њеног усложљавања дошло је при формирању прве владе након пада ДПС-а. Тада су представници крупног капитала, медија, везани за дубоку државу и представнике страних западних агентура, пожељели да контролишу власт у Црној Гори, да формирају владу која није одражавала изборну вољу грађана. Није, дакле, био циљ да се формира влада која ће рјешавати нагомилане политичке и економске проблеме, већ да се формира влада коју ће контролисати представници крупног капитала, медија, повезаних са дубоком државом и страним агентурама. Ево видимо како се све завршило, падом двије владе. Дакле, код нас се не формира влада као што се формирају владе у демократским државама, на основу воље грађана, већ овдашњи представници крупног капитала, медији, НВО сектор, повезани са страним агентурама које су испоставе дубоке државе, одлучују ко смије, а ко не смије у владу. Тако смо ми из ДФ-а унапријед елиминисани из сваке владе”, констатује Медојевић.
Потенцира да због тога што се не жели направити влада на основу изборне воље, оне и тако лако падају, јер је тај експеримент немогућ. Зато се сада опет тражи мандатар из редова НВО сектора како би се задовољили центри моћи, а не изборна воља грађана.
“Нико неће извући корист од политичких странака у Црној Гори из овог политичког хаоса, а ја вјерујем да ће на изборима ДФ имати најмање штете, јер нијесмо сарађивали са ДПС-ом. У ствари, највећу штету имају бирачи ДФ-а и опозиције. Они су за нас гласали на изборима да се смијени коруптивни систем који је Ђукановић направио последњих 30 година своје владавине, у коме су људи били дискирминисани, гласали су за то да се ухапсе лопови, да се држава ослободи мафије, да се спријечи шверц, да се исправе неправде. Међутим, ништа од тога није урађено, хапшења која су била догодила су се под притиском САД и Велике Британије”, тврди даље Медојевић.
Што се тиче сарадње ДПС- а и Демократа, он сматра да је за очекивати да су договорили још нешто осим обарања владе Дритана Абазовића.
„Видјећемо убудуће како ће и колико сурађивати. Не треба заборавити ни утицај међународног фактора. Мирослав Лајчак је сваки час у Црној Гори, видјећемо и са ким ће разговарати, недавно је имао сусрет са Бечићем”, наводи Медојевић.
Лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РЕГИОН
Бечић: На столу три опције, није било договора са ДПС-ом о смени владе
Заседање Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РЕГИОН
Црна Гора: Нова влада не би издржала ни сто дана, најизвеснији избори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала