- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци Новаку причају испричану причу – али није крај!

© AP Photo / John MinchilloНовак Ђоковић током трећег кола УС опена против Кеија Нишикорија
Новак Ђоковић током трећег кола УС опена против Кеија Нишикорија - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Док се Сједињене Америчке Државе и даље чврсто држе мере да невакцинисани странци не могу да уђу у земљу, УС Опен још једном је поновио већ познату ствар, а то је да играчи који нису вакцинисани међу којима је и Новак Ђоковић неће моћи да играју. Ипак, до 25. августа ништа није званично јер је то последњи дан када ће Новак моћи да потврди учешће.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Почетак последњег Гренд слема у сезони који почиње 29. августа све је ближи, а учешће Новака Ђоковића све неизвесније.
Иако је Небојша Јовановић, оснивач „Спортс Менаџмента“ открио да би мере требало да буду ублажене пред пoчетак УС Опена, таквих назнака и даље нема поготово јер су се организатори турнира поново огласили са информацијом да невакцинисани играчи неће моћи да играју.
Међутим, у саопштењу УС Опена нема никаквих новости јер је како Новаку тако и јавности до сада већ било познато да турнир мора да се придржава мера које спорводи држава.
„Тренутно, сви који имају улазнице за УС Опен неће морати да принесу и доказ да су вакцинисани да би ушли на УС Опен. Међутим, ако долазите из иностранства да бисте били на турниру, онда морате да будете вакцинисани прихватљивом серијом вакцина против короне да бисте допутовали у САД (ово се односи на све који нису држављани САД или мигранти), пише у саопштењу.
Јовановић који се заједно са Олгом Раваси испред организације Српско Америчка Гласачка Алијанаса (САВА) спровео инцијативу да Ђоковић добије изузеће као особа од националног интереса још једном је у разговору за Спутњик открио да се и даље прича о попуштању мера.
Оснивач „Спортс Менаџмента“ је информацију о томе да би невакцинисани странци могли да уђу у САД до почетка УС Опена добио из Стејт Департмента и блиских извора.
Како би Ђоковић играо на турниру таква вест морала би да стигне до 25. августа када сви пријављени играчи морају да потврде учешће.
Такође, Јовановић објашњава да се саопштење и порука организатора појављују у истом облику већ неколико недеља и да Тениски Савез Сједињених Америчких Држава подвлачи речено иако званично сага није окончана.
Новак се за УС Опен припрема у Србији иако не зна да ли ће путовати у Америку.
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
СПОРТ
Рус први, Србин шести: Новак држи место на АТП листи
Борна Ћорић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
СПОРТ
Хрватска бајка у Америци – челични Ћорић ризиковао повреду да би стигао до трофеја
Борна Ћорић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СПОРТ
Медведев без финала у Америци, а „хрватски Ђоковић“ наставља да живи снове!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала