- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрватска бајка у Америци – челични Ћорић ризиковао повреду да би стигао до трофеја

© AP Photo / Jeff DeanБорна Ћорић
Борна Ћорић - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
Пратите нас
Борна Ћорић, хрватски тенисер, комплетирао је бајку и стигао до трофеја у Синсинатију после победе над Стефаносом Циципасом, грчким асом, резултатом 7:6, 6:2.
Годину дана Борна Ћорић одсуствовао је са терена због операције рамена, а онда је у марту за њега почела сезона за коју ни сам Хрват није знао вероватно да ће бити толико бајковита.
Важио је за једног од највећег талента хрватског тениса, међутим често његове партије нису биле у складу а тим, док су повреде додатно отежале пут.
Иако је сезону почео поразом у првом колу Индијан Велса, сваки пад Борни је задао задатак да тренира још јаче и да што више времена проводи на терену што је резултирало и тиме да освоји челенџер у Парми.
Брусио је Борна форму и непрестано тренирао, а онда је уследио хладан туш од сународника Марина Чилића у првом колу Монтреала.
Међутим, тај пораз био је само део пута на који је Борна био спреман и стигао је у Синсинати где га је чекао паклен жреб, или је бар на папиру требало да буде паклен, јер је Хрват чуда кренуо да прави од првог кола.
Почело је елиминацијом Лоренца Мусетија која је Борни ослужила као загревање за Рафаела Надала кога је Хрват шокирао бомабама од форхенда и снажним сервисом.
Пао је Надал, али је Шпанац морао да буде спреман на изузетно тежак задатак јер је Борна и 2016. на истом месту приредио чудо када је славио против Надала.
Испоставиће се да је Надал заправо одиграо солидно против Ћорића јер је једини играч на турниру који је успео да освоји сет против захукатлог Хрвата који је играо најбољи и убедљиво најлепши тенис у каријери.
С обзиром на то да је победа против Надала сензација, али поновљена, није се баш могло рећи после тог меча да ће Борна засигурно освојити турнир.
Ипак, већ од наредног меча јасно је да било да меч против Рафе није био само један дан доброг расположења већ је Борна одиграо сјајно и против Роберта Баутисте Агута, а потом је шокирао и Феликса Оже Алијасима у четвртфиналу.
Потпуни аутсајдер од почетка дуела у полуфиналу противц Борне био је Камерун Нори, а Хрват је као у трансу ишао ка финалу као да је сваки меч само један јачи тренинг.
Ипак, у финалу је требало да га чека нешто тежи задатак јер је са друге стране мреже био Стефанос Циципас који је претходно елиминисао Данила Медведева, првог тенисера света.
Деловало је да ће Синсинати добити драматично финале јер се у првом сету стигло до тај брејка, али је Хрват био суров и оставио Циципаса са нулом.
Без изгубљеног поена у тај-брејку, растерећено са стеченом предношћу Ћорић је хладнокрво закорачио и у други сет где је од старта наметнуо бољи и ритам и дачлеко сигурније играо дуже размене.
У шестом гему направио је брејк, да би Циципасу одузео сервис и у осмом гему за титулу са Мастерса хиљаду серије и највећи успех у каријери.
Синсинати је Борни донео трофеј, позитиван скор против Надала, 29. mесто на АТП листи, а колико је добар тенис играо Хрват говори чињеница да је побеђивао играче који су сви до једног ове сезоне освојили најмање једну титулу.
„Нисам још свестан шта сам постигао. Био је ово јако тежак меч. На почетку нисам играо добро, али касније сам почео да сервирам и да се борим, а онда сам у другом сету одиграо најбољи сет ове године и победио“, рекао је Ћорић после тријумфа.
Хрватски тенисер објаснио је да је вредно и напорно тренирао, а у неким тренуцима и ризиковао да обнови повреду рамена јер је силовито вежбао сервис који је изузетно напредовао.
Борна Ћорић биће носилас на УС Опену који почиње 29. августа, а у Синсинати је стигао као 152. на свету.
Нова тениска бајка је написана.
Борна Ћорић - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
СПОРТ
Медведев без финала у Америци, а „хрватски Ђоковић“ наставља да живи снове!
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СПОРТ
Ђоковић: Ватерполо је један од најтежих спортова на свету, моје велико поштовање шампионима /видео/
Поглед на Дамаск - Sputnik Србија, 1920, 20.08.2022
СПОРТ
Новакова сарадница у Сирији: „Ово нећете видети у популарним медијима“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала