- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев на састанку са Вулином: Ево шта Запад покушава да учини руском и српском народу

© Фото : МУПАлександар Вулин и Николај Патрушев
Александар Вулин и Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
Пратите нас
Стратешки задатак Запада је покушај да завади руски и српски народ, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев у току радног састанка са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Руска страна скренула је пажњу на то да је ‘стратешки задатак Запада покушај да се руски и српски народ окрену један против другог’“, наводи се у саопштењу прес службе кабинета Савета безбедности Русије.

У саопштењу се истиче да је Патрушев изразио забринутост због оживљавања неонацистичких и неофашистичких идеја у Европи.
„Ако је Запад одабрао да у XX веку не примећује оживљавање фашизма, у XXI веку бројне западне земље директно подржавају неонацизам, користећи га за своје геополитичке циљеве. Истовремено, своје деловање приказују као ‘развој демократије’“, нагласио је Патрушев, чије се речи наводе у саопштењу.
Министар унутрашњих послова Александар Вулин борави у званичној посети Москви, а до сада се састао са министром иностраних послова Русије Сергејем Лавровом и замеником руског министра одбране Александром Фомином.
Александар Вулин са замеником руског министра одбране Александром Фомином - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СВЕТ
Европског званичника погодила Вулинова посета Москви
Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 22.08.2022
РУСИЈА
Лавров: Ситуацију на Косову треба решити имајући у виду интересе Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала