- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Албанија: Приведени држављани Русије и Украјине остају у притвору

© Sputnik / Андрей СтаростинСудски чекић
Судски чекић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Окружни суд у албанском Елбасану оставио је у среду у притвору двоје држављана Русије и једног држављанина Украјине у случају провале у војни објекат, преноси телевизија „Top Channel“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Судија Пајриме Фетаху сматрала је да је хапшење законито и да су оптужбе засноване на доказима. Адвокати окривљених оцењују неоснованим захтев тужилаштва за одређивање превентивне мере и изнете оптужбе“, преноси телевизија.
Рок за који је изречена мера забране није прецизиран, а пријава по члану „Предаја тајних података“ је повучена. Браниоци су тражили и судског тумача за украјински језик за држављанина Украјине, али захтев није испуњен. Конзул Украјине у Албанији Светлана Богданова дошла је у зграду суда, али није пуштена у судницу.
Албански медији очекују да ће о инциденту бити речи на неформалном састанку у Европској унији крајем августа у контексту забране безвизног уласка и издавања шенгенских виза за држављане Русије. Тренутно безвизни улазак за Русе у Албанију важи сваке године од 1. маја до 30. септембра.
Министарство одбране Албаније саопштило је 20. августа да су двоје руских држављана и један Украјинац приведени у централном делу земље наводно покушавајући да уђу у војно предузеће. Према наводима Министарства, ово је предузеће за одбрамбене производе. Приведени су изјавили полицији да су фотографи и блогери и да снимају напуштене војне објекте. Тужилаштво града Елбасана покренуло је истрагу у којем учествују противтерористичке јединице и специјалне службе.
Централни трг у Тирани - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
РУСИЈА
Оптужбе против двоје Руса и једног Украјинца у Албанији озбиљне, прете им дуге затворске казне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала