- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић: Треба да седнемо за преговарачки сто, дијалог одбијају СНП и УРА

© Фото : Јутјуб/Skupština Crne GoreМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић позвао је све политичке субјекте који су победили на изборима 30. августа 2020. године да седну за преговарачки сто, „јер су грађани важнији од свега“, те да се „екскурзија у концепту мањинске владе заврши“.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Милачић је рекао да после смене владе Дритана Абазовића није покренут никакав дијалог, јер то „одбијају колеге из УРА и СНП“.
„Ово је идеална прилика да се вратимо 30. августу. Очигледно да је некоме и данас, након пада владе, милија техничка влада изгласана са ДПС-ом, фотеље у које су поједини дошли након споразума са Милом Ђукановићем, него столице за столом 30. августа“, рекао је Милачић.
Избори су, каже он, увек решење.
„Али зашто не бисмо направили још један напор због грађана који данас говоре да се треба вратити 30. августу упркос свему“, истиче Милачић.
На питање је ли то могуће након међусобних оптужби коалиционих партнера, одговара: „Мислим да је могуће ако то желе ГП УРА и СНП“.
Милачић констатује да се наставља коалиција с ДПС-ом, будући „да смо јуче имали именовање једног од високих функционера против којег су покренуте кривичне пријаве, а који је постављен на чело Барске пловидбе“ и позива да се са тим прекине.
„Идеално би било кад би се све партије самостално измериле на изборима. То је лековито, будући да је много партија с великим бројем мандата, а да се никад нису измериле ни на државном, ни на локалном нивоу“, додаје Милачић.
За изборе каже да су увек најчистије решење и да ће „решити хаос настао издајом кад је конципирана тзв. мањинска влада, а у суштини влада ДПС-а, СНП-а, ГП УРА, СДП-а и неких других партија“
Кад је реч о начину на који ће наступити на наредним изборима, Милачић каже да немају проблем са самосталним изласком нити на локалу, нити на ванредним парламентарним изборима. О свему ће, ипак, каже он, одлучивати органи партија.
„Имамо добре односе с оним структурама које су остале верне 30. августу“, казао је Милачић.
Председник Праве Црне Горе каже да су грађани Црне Горе гарант Темељног уговора са СПЦ.
„Права Црна Гора није обарала ову владу због Темељног уговора, већ упркос Темељном уговору“, казао је Милачић.
Коментарисао је и иницијативу за смену председнице Скупштине Црне Горе Данијеле Ђуровић, на седници 2. септембра.
„Надам се да нико неће повући потпис с те иницијативе, с обзиром на њено константно антиуставно, антипроцедурално и антизаконско деловање“, каже Милачић за РТЦГ.
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
РЕГИОН
Црна Гора вага – избори или нова влада, шта ако мандатар буде из НВО сектора
Заседање Скупштине Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 21.08.2022
РЕГИОН
Црна Гора: Нова влада не би издржала ни сто дана, најизвеснији избори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала