- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шта се десило на Звездином полувремену

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICГелор Канга и Дејан Станковић
Гелор Канга и Дејан Станковић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Дејан Станковић одлучио је на полувремену да ће врло брзо у наставку извести из игре Гелора Кангу због „врућег“ темперамента и чињенице да Габонац већ има жути картон, а улог у ревнашу плеј-офа Лиге шампиона је огроман. И учинио је то у 53. минуту, а на терен је послао Кингсија Кангву, само да ли је та одлука коштала Звезду елитног такмичења?
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Црвена звезда је имала све у својим рукама. Водила је 2:0 у 43. минуту и чинило се да има Лигу шампиона „у џепу“, али... Био је то само привид. Илузија, оптичка варка.
Борјан је успео да одбрани пенал и лопта је дошла до Канге који је фудбалски размишљао и није желео да испуца лопту далеко од свог гола у тренуцима када је већ истекла судијска надокнада, већ је кренуо да је износи, саплео се, а даљи сценарио је свима добро познат - Борјан је примио гол са 30 метара.
Превише пута у прошлости је Канга доносио добро Црвеној звезди, као рецимо против Краснодара, али је исто тако умео скупо да кошта екипу, као када је добио црвени против Лудогореца.
Управо је због тога Станковић осетио да је „под притиском“ због непредвидивости Звездине осмице која олако плане, упусти се у беспотребну полемику са ривалом или судијом и зачас заради жути картон. А, како је већ имао јавну опомену, тако је Станковић морао да реагује.
У 53. минуту решио је да изведе Кангу, који је био бесан и одбио је да пружи тренеру руку. Ушао је Кангва, али је шампион Србије изгубио ритам том изменом у потпуности.
„Није моје да причам о томе, то је Мистерова одлука. Никада не доводимо његове одлуке у питање, знали смо из ког разлога је извадио Кангу из игре. Причао је с њим на полувремену и најавио му измену. Дешавало се у некој историји да Канга добије и други жути, па Мистер није хтео да ризикује. Имамо доста квалитетних играча, замене за све нас. Нисмо ми ту да водимо рачуна о томе ко ће да игра, ко ће да изађе у ком минуту“, открио је новинарима у микс зони Мирко Иванић, стрелац другог гола за црвено-беле, који је за разлику од Драговића застао да да изјаву, док су Срнић, Канга и Павков у широком луку заобишли новинаре.
© Фото : ФК Црвена звездаМирко Иванић, ФК Црвена звезда
Мирко Иванић, ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Мирко Иванић, ФК Црвена звезда
И чини се да је ту Звезда изгубила утакмицу, баш у том 53. минуту. Станковић се уплашио другог жутог картона и искључења Габонца који је у сом стилу одреаговао љутито на измену.
Кангва није мога да изнесе утакмицу на начин на који је то чинио Канга. Давао је такт Звездиној игри, која је већ у тим тренуцима била у очигледном паду када је физичка снага у питању.
Видело се да су тешко дисали црвено-бели фудбалери и да су играчи Макаби Хаифе били полетнији и лакше су долазили до лопте, више су претили и гол је „висио“ у ваздуху.
На крају је и судбина умешала прсте јер је Станковић очигледно желео да се одужи Милану Павкову за све што је урадио за Звезду у претходним годинама, а испоставило се да је горостас из Бегеча израстао у апсолутног трагичара када је неспретном реакцију закуцао лопту у сопствену мрежу у 90. минуту.
Ипак, сва је прилика да су Станковић и Звезда изгубили добијен меч и остали без Лиге шампиона због те хазардерске одлуке из 53. минута када је извео из игре Кангу, а убацио Кангву.
Некад мора да се и ризикује, јер ризик се исплати, а Станковић се претплатио на контролисани ризик који је, по свему судећи, коштао Звезду пласмана у елитно друштво и финансијске инјекције од 20 милиона евра.
Овако, остаје за утеху Лига Европа која је можда и реалност Звезде у овом тренутку.
„Детаљи одлучују ко иде даље, овога пута су одлучили да то буде Макаби. Остаје огромна жал и велика пропуштена шанса. Прилазио сам играчима после утакмице, да не леже на трави. Морају бити јаки, јер живот иде даље. Ми смо клуб који увек тежи ка бољем. Фудбал је непредвидив, детаљи одлучују. Настављамо наше првенство које води у Лигу шампиона“, поручио је Дејан Станковић.
Звезда Макаби - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Небо се затворило за Звезду – аутогол за крај снова о Лиги шампиона!
Дејан Станковић, тренер ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 23.08.2022
СПОРТ
Станковић после кошмарне Звездине ноћи у Београду: Фудбал је непредвидив
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала