Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Име мандатара у петак или суботу, Брнабић и Вучевић биће део нове Владе /видео/

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
Пратите нас
Председник Србије и лидер СНС Александар Вучић казао је да ће име мандатара за састав нове Владе Србије саопштити у петак послеподне или у суботу ујутру.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Знам ко ће бити мандатар, саопштићу то као председник Републике Србије у складу са Уставом, јер то не могу да радим као председник странке. У петак послеподне или субота јутро, сазнаћете име мандатара", рекао је Вучић након седнице Председништва Српске напредне странке.

Брнабићева и Вучевић кандидати, биће део нове владе

Пренео је да су на седници Председништва странке постојала мишљења за све три опције, односно неки су били и за то да мандатар буде кандидат неког од коалиционих партнера, зато што желе да и неки други поделе одговорност и да буду нападани, а не само напредњаци.
“Огроман део људи је био за једног од два наша кандидата, а оба уживају велико поверење чланства, и Ана Брнабић и Милош Вучевић. Нису желели да се гласањем изјашњавају, већ су рекли да ће прихватити одлуку коју будем изнео као председник Републике у складу са Уставом”, рекао је Вучић.
Вучић је додао да ће и Ана Брнабић и Милош Вучевић бити део нове Владе.
"На којој функцији, то ћете моћи да закључите на основу мог предлога за два дана. Биће много промена у влади и ванстраначких људи који могу да помогну Србији", навео је.

Биће много промена у Влади

Биће много промена у Влади, много људи у чије искуство и знање верујемо, биће ванстраначких људи, рекао је Вучић.
„На нову владу нећемо чекати дуго, две три недеље од када мандатар буде изабран. Много је важније од свих техничких питања суштина, каква ће бити политика и програм владе, хоће ли она моћи да настави да гради, да исплати више плате и пензије, хоћемо ли имати инвестиције“, додао је председник Србије.
У року од 48 сати имаћете одговоре, Влада ће о томе обавестити јавност и око најављене параде (Европрајд) и свега другог, навео је Вучић и додао да је „ова недеља недеља одлука“.
Говорећи о будућој владајућој коалицији, Вучић је рекао да жели да продуби сарадњу са СПС и да је она реална, иако постоје јастребови у обе партије који су против ње.
Седници Председништва СНС су присуствовали, између осталих и чланови Председништва СНС Ана Брнабић и Милош Вучевић, које је председник Вучић раније споменуо као кандидате за новог премијера.
Ту су били и чланови Председништва Зоран Ђорђевић, Младен Шарчевић, Мирослав Чучковић, Сандра Божић, Владимир Орлић, Горан Кнежевић, Александар Мартиновић, Братислав Гашић, Ирена Вујовић, Зорана Михајловић, Марија Здравковић.
Седници су присуствовали и Маја Гојковић, Петар Петковић, Горан Весић, Јадранка Јоксимовић, Никола Селаковић, Синиша Мали, Александар Шапић, Небојша Стефановић, Томислав Момировић, Дарија Кисић, Златибор Лончар, Марија Обрадовић.
Застава Србије - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СРБИЈА
Ко ће бити мандатар?
Војска КФОР-а на административној линији Јариње - Sputnik Србија, 1920, 24.08.2022
СРБИЈА
Вучићева порука Кфору: Зашто помажете Албанцима да угњетавају српску мањину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала