- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Док су му затварали врата, Новак је другима отварао прозор у свет

© Sputnik / Александар МилачићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Док је чекао званичну одлуку о томе да неће моћи да игра на УС Опену, Новак Ђоковић није седео „скрштених руку“ већ је тражио начин како да помогне колегама који су у још тежој позицији. Заједно са Билом Акманом који је уложио у ПТПА Новак је сакупио 26 милиона за помоћ тенисерима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Колико пута сте као опис за карактер Новака Ђоковића чули реченицу „Велики у победи, још већи у поразу“?
Док се из Америке спремало коначно „Не“ које је значило да ће Новаку бити ускраћена борба за још једну Гренд слем титулу, српски тенисер бавио се тиме како да помогне колегама и успео да организује нови пројекат.
Асоцијација ПТПА коју је Ђоковић основао са Васеком Поспишилом сакупила је 26 милиона долара које ће уложити у пројекат који за циљ има да помогне слабије рангираним тенисерима и тенисеркама.
Како би се прикупила тако велика сума новца помогао је Бил Акман, амерички милијардер који стоји испред компаније „Першинг Сквер Капитал Менаџмент“.
Акман је са Ахмадом Насаром, бившим НФЛ играчем уложио новац у пројекат ПТПА чиме су и они постали део Новакове организације, а то није важно само због тренутног пројекта већ и будућих идеја у којима ће очигледно Акман хтети да буде партнер и спонзор.
„ПТПА покреће нову маркетиншку идеју која носи назив „Винер Алијанс“ и њен циљ биће да максимално искористи маркетинг и повећа шансе за зараду играчима и њиховим агентима ван терена. Насар и Акман биће задужени за тај пројекат, док су у Управном одбору и Кристина Френсис која ради у компанији легендарног НБА аса Меџика Џонсона као и оснивачи компаније „Присм“ Џеј Парк и Мухамед Миан“, пише у саопштењу организације.
Поспишил који је од почетка развијао идеју помоћи тенисерима са Новаком објаснио је да је изузетно задовољан због нове сарадње.
„Насар је савршен човек за ову улогу, доноси нам много искуства, радио је са разним спортистима у различитим спортовима. Настављамо да градимо нашу базу лидерства, знамо сви колико је Ахмад урадио на пољу маркетинга и колико је успеха имао у прошлости. Играчи траже независтан глас и место за столом, а путем овог пројекта створићемо ресурсе који ће правити разлику у животима играча на многе начин“, уверен је Поспишил.
ПТПА отпочеће и нову врсте платформе која ће тенисерима омогућити попусте за групну куповину у току путовања.
Попусти ће се односити на смештај, храну, осигурање па чак и савете адвоката, саветнике за односе са медијима.
Новак је изгубио битку за УС Опен, али воља за тиме да помогне код српског аса не може да нестане чак и у не тако светлим тренуцима његове каријере.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СПОРТ
Рускиња не жели да ћути систему – „Није поштено, не осећам се као шампионка Вимблдона“
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СПОРТ
Америка није отворила врата Новаку, али један други Србин блиста у САД /видео/
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2022
СПОРТ
Надал проговорио о Новаку и УС Опену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала