- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев проговорио о саги у Америци: Волео бих да Новак игра

© AP Photo / Jeff DeanДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, браниће титулу на УС Опену, али ове сезоне на путу му не стоји Новак Ђоковић. Руски ас истакао је да је му је жао што Новак неће допутовати у Америку, али да је Србин већ показао колики је шампион.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Заувек посебно место у каријери Данила Медведева заузимаће УС Опен који је Русу први освојени Гренд слем.
Велику титулу памтиће и по спектакуларној победи над Новаком Ђоковићем у финалу са којим ове године неће бити у могућности да се састане у Америци јер српском асу као невакцинисаном тенисеру није дозвољен улазак у земљу.
Волео бих да игра, видели смо га на Вимблдону, освојио је – велики је шампион, ту је и ривалство са Рафом које се опет загрева, па би то била сјајна прича за тенис. Сада је посреди правило америчке владе, потпуно разумљиво“, рекао је Медведев о Новаку.
Рус је искрено говорио о томе да је свестан да не игра атрактиван тенис и да због тога нема велики број навијача.
„Бићу мало строг према себи, али рећи ћу. Ако гледате Данила Медведева само на терену, као тенисера, није лако да вам се он допада. Моја техника је помало чудна, мој стил игре није баш атрактиван, али то је зато што желим да победим“, објашњава Медведев.
„Када сам био млад, са 18 година сам ударао лопту најјаче што могу. Можда би се то људима више допадало, али вероватно не бих освојио Гренд слем титулу. Ипак, уколико људи знају више о мени у стварном животу, почињем више да им се допадам. Мислим да моја личност, уз оно што сам на терену и у интервјуима, чини неког да навија за мене“, објаснио је најбољи тенисер света.
Медведев је као први на свету и бранилац титуле стигао у Америку изузетно мотивисан, а у првом колу га чека Стефан Козлов, Американац руског порекла.
„Много се десило ове године, а опет се сећам свега од прошле године у Нјујорку као да је било јуче. Пробаћу поново да проживим тај осећај освајања слема. Био сам близу на Аустралијан опену, мада ако ниси освојио, на неки начин си далеко. Желим да пробам да остварим нешто велико овде“, поручио је Данил Медведев.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СПОРТ
Док су му затварали врата, Новак је другима отварао прозор у свет
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала