Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Курти: Надам се да до октобра на Косову неће бити возила са неважећим таблицама

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIАљбин Курти
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
Пратите нас
Косовски премијер Аљбин Курти истакао је да је задовољан постигнутим договором о слободи кретања грађана, додајући да се нада да до октобра на Косову неће бити возила са неважећим таблицама, преноси Газета експрес.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

"Дали смо српским грађанима два месеца да пререгиструју возила на Републику Косово. Надам се да до октобра нећемо видети возила са неважећим таблицама на Косову. Тако нешто није против Срба, већ се ради на поштовању закона и реципроцитета", изјавио је Курти за Би-Би-Си.
Он је захвалио страним дипломатама и грађанима тзв. Косова.
„Разговори у Бриселу нису били лаки, али резултати су задовољавајући јер сада имамо реципроцитет Косова и Србије, у смислу слободног кретања, за грађане обе земље. Захваљујем Борељу, Лајчаку и Ескобару на њиховом труду у Приштини и Београду, а уједно захваљујем грађанима Косова на подршци“, рекао је Курти.
Говорећи о тензијама од пре месец дана на северу Косова у вези са применом реципроцитета, када је Влада Косова одлучила да на амерички захтев одложи спровођење одлука до 1. септембра, Курти је истакао да је "убеђен да ништа није било противзаконито“, преноси Косово онлајн.
Подсетимо, одлуком владе у Приштини, регистарским таблицама МУП-а Србије за градове на Косову и Метохији „ПР“, „КМ“, „ПЗ“, „ГЛ“, „УР“, „ПЕ“, „ДА“ или „ЂА“ од првог августа се захтева да региструју своја возила на такозване РКС таблице, а рок за промену је до 30. септембра. По налогу САД, Приштина је за 30 дана одложила примену одлуке о пререгистрацији возила.
За возила са таблицама градова у централној Србији остаје режим налепница до 31. октобра.
Директор канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 28.08.2022
СРБИЈА
Петковић: Нећемо одустати од КМ таблица
Високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 27.08.2022
СРБИЈА
Борељ: Београд и Приштина постигли договор о личним картама
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала