- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Врховни муфтија Русије: Одавно је дошло време да се успостави ред у целој Европи

© Sputnik / Андрей Бок / Уђи у базу фотографијаВрховни муфтија Русије Талгат Таџудин
Врховни муфтија Русије Талгат Таџудин - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
Пратите нас
Врховни муфтија Русије Талгат Таџудин сматра да је одавно неопходно да се успостави ред у Европи, па и у Украјини, као и да је тај процес већ почео.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

„Треба увести ред у Европи. Бојимо се вируса корона, а не бојимо се западног начина живота. Коса се диже на глави од вести са Запада. Којекакви ЛГБТ покрети се тамо не смирују, у школама децу од најмлађих разреда уче да користе презервативе, а фашизам се уздиже. Време је да се то оконча. Наши професори и војни начелници знају како се такав ред успоставља“, рекао је врховни муфтија на међународној конференцији „Међурелигиозни дијалог као основа мира на Балкану“ у Владикавказу.

У разговору за Спутњик муфтија је рекао да, без озбира на сва искушења судбине, православни, правоверни и други представници конфесија у Русији сада уводе ред у Донбасу и Украјини.
„Више од три стотине година та земља је била плодна, родна. Дошло је време да се тамо уведе ред. Специјална војна операција ће се завршити нашом заједничком победом“, уверен је муфтија.
Конференција „Међурелигиозни дијалог као основа мира на Балкану“ биће одржава се 29. и 30. августа у Владикавказу, у организацији Координационог центра муслимана Северног Кавказа и Фонда за подршку исламској култури, науци и образовању. На конференцији учествују представници духовних заједница муслимана Русије, Руске православне цркве, јеврејских и будистичких организације Русије, а позвани су и представници религиозних заједница из Србије, Саудијске Арабије, Уједињених Арапских Емирата и других земаља.
Храм свих религија у Казању - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
РУСИЈА
Велики међурелигиозни дијалог у Владикавказу окупља више од 100 учесника
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 29.08.2022
РУСИЈА
Путин: Земље исламског света су традиционални партнери Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала