- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Нудили смо исти овакав споразум 19. августа

© Sputnik / Лола ЂорђевићПремијер Владе ЦГ Дритан Абазовић.
Премијер Владе ЦГ Дритан Абазовић. - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Пратите нас
Овакав исти споразум нудили смо и 19-ог увече, у ноћи када је оборена 43. Влада Црне Горе и тада Демократе нијесу хтјеле да га потпишу, казао је премијер Владе у техничком мандату Дритан Абазовић.
Он је додао да у принципијелној равни, у данас потписаном Споразуму нема ништа спорно, али да је лицемјерно говорити о ресетовању односа ако дође до смјене предсједнице Скупштине Данијеле Ђуровић.
„У принципијелној равни не видимо ништа проблематично, али ако неко мисли да треба да се смијени и предсједница Скупштине и да се обезглаве институције државе Црне Горе заједно са ДПС-ом, а да онда позивамо на ресетовање односа је стварно крајње политички лицемјерно и на такве ствари не треба пристати. Ако неко жели фер односе, спремни смо да договарамо, преговарамо“, казао је Абазовић у Београду.
Он је казао да нове већине нема без УРЕ.
„Нема већине без УРЕ осим ако хоће да иду са ДПС-ом. Ко хоће са њима срећно им било“, казао је Абазовић и оцијенио да је јасно да је Влада којој је неповјерење изгласано 19. августа пала у договору са ДПС-ом.
„Ми смо исто ово нудили 19-ог и имали би лакшу процедуру реконструкције Владе. Сад ако Демократе ураде то и према предсједници Скупштине – шта рећи“, навео је Абазовић.
Одговарајући на питање да ли би у случају договора он био мандатар, Абазовић је казао да премијер треба да буде неко ко доноси тешке одлуке.
„УРА ће имати своје захтјеве у преговорима“, казао је Абазовић.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
РЕГИОН
Вучић и Рама оценили какав је Абазовић премијер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала