Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Момак због којег је Јокић могао да предахне: „Невероватан осећај!“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са утакмице Србија-Летонија
Детаљ са утакмице Србија-Летонија - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Пратите нас
Душан Ристић, кошаркаш Фуенлабраде, показао је на премијери Евробаскета да Србија и Светислав Пешић могу да се ослоне на његове центарске способности. Против Холандије је убацио 11 поена, имао је и шест скокова и на прави начин је користио минуте када је селектор одмарао Николу Јокића.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Како Никола Милутинов, ас ЦСКА из Мосвке, није допутовао са екипом због вирозе и накнадно ће се прикључити тиму у Прагу, тако је Ристић дочекао шансу и у потпуности је оправдао поверење.
Јокић који је са 19 поена био најефикаснији актер међу репрезентативцима Србије провео је на паркету 21 и по минут, али је могао да одмара, јер је наш тим са Ристићем на паркету изгледао сасвим коректно, што потврђује и учинак кошаркаша шпанске Фуенлабраде.
Тих 17 минута колико је искусни центар био у игри, није се осећало одсуство прве звезде Евробаскета - Николе Јокића.
Сам Ристић био је поносан због победе Србије и одличне партије.
„Невероватан је осећај и привилегија представљати своју земљу. Хвала свим нашим навијачима на подршци и сјајној атмосфери у арени! Идемо даље“, написао је на друштвеној мрежи Твитер дебитант на великом такмичењу Ристић после меча.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
О самом мечу са Холанђанима је рекао да није било лако.
„Већим делом утакмице, Холандија је играла веома добро и веома чврсто. Чини ми се да је тридесетак минута било егал, али смо успели да остваримо конмфорну предност и последњих десет минута смо одиграли на највишем нивоу. Затегли смо одбрану и стигли до повољног резултата", рекао је Ристић.
Холађани су архивирани, али већ у суботу од 17 часова и 30 минута за Пешићеве Орлове стиже нови изазов - Чешка. Неочекивани пораз на старту од Пољака довео је у ситуацију Чехе да морају да се ваде против Србије, што је изузетно тешко.
Ристић пред меч са Чесима истиче да ће бити изузетно тешко, пре свега због бучне подршке коју ће имати домаћин у Прагу.
„Неће бити лако пред пуном двораном против Чеха, али даћемо све од себе да остваримо добар резултат", поручио је Ристић.
Подсетимо, Никола Милутинов који је прва замена Николи Јокићу није отпутовао са екипом на сам старт Евробаскета, очекује се да се прикључи националном тиму за трећи меч са Финском у понедељак од 21 час.
Пољска - Чешка, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
Рањени домаћин је најопаснији: „Није требало тако да почнемо пред Србију“
Вања Маринковић - Sputnik Србија, 1920, 03.09.2022
Евробаскет 2022
„Хаубица“ коју је Србија чекала: „Поред Јокића не можете да будете први“
Словенија, Србија, кошарка, Евробаскет - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
Евробаскет 2022
Срамота организатора – такси за двометраше и аутобус коме треба „помоћ ноге“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала