Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Шпанија осетила судбину Србије

© Фото: ФИБАСерђо Скариоло, Шпанија, Евробаскет 2022
Серђо Скариоло, Шпанија, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Пратите нас
У прве две утакмице деловали су озбиљно, „набријано“ , са две победе ставили до знања да нико не сме да их потцени. Међутим, за мање од 24 сата успели су да покваре репутацију, доживе судбину Србије из квалификација за Мундобаскет и постану предмет подсмеха трећег такмичарског дана на Европском првенству. Причамо о Шпанцима.
Мобилна апликација Sputnik на српском језику - Sputnik Србија
Пратите Спутњик и на летовању

Спутњик Србија неометано можете читати широм Европе на мобилној апликацији коју ћете пронаћи ОВДЕ. Апликацију такође можете преузети и путем линка apkfab.com

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Селекција Серђа Скариола поражена је од Белгије са 83:73, чиме је изгубила лидерску позицију у својој групи и покварила идеалан старт. За „црвену фурију“ ово Европско првенство је нови почетак.
Више нема браће ГасолМарка и Пауа који су уносили страх у кости ривалима и решавали утакмице. Њихова реинкарнација у виду браће Ернангомез за сада и не показује победничке гене. Мада је и рано.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
У сваком случају, оно по чему ће се памтити овај 4. септембар на Евробаскету је чињеница да је нова и реновирана Шпанија доживела судбину Србије из квалификација за Светско првенство.
Смејали смо се и ми сами својој несрећи када нас је та кошаркашки „мала“ Белгија победила у Нишу у оном чудном дводнeвном мечу са 74:73, а само је Светислав Пешић говорио да нико није за потцењивање.

„Морамо да знамо да се свуда игра кошарка и да морамо да се припремамо за сваког противника. Да схватимо да не можемо да потценимо никога."

Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија
Светислав Пешић
селектор Србије
Шпанци су то данас заборавили. Ми, надамо се, одавно апсолвирали, а Белгијанци...
Па они највише уживају у улози аутсајдера. Само је питање после добрих игара и победа колико ће још дуго бити у тој позицији.
Шпанија - Белгија, Евробаскет 2022 - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Евробаскет 2022
Изненађење дана на Евробаскету – Шпанија нокаутирана
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 04.09.2022
Евробаскет 2022
Миљеновићева асистенција: Још само Милутинов
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала