- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор о ограничењу цена руске нафте: Запад може да изгуби битку

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтна пумпа
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
Пратите нас
Одлука земаља „Велике седморке“ (Г7) да се установи лимит цена за руску нафту ће имати озбиљне последице за западну економију, а у сукобу са Русијом Запад ризикује да изгуби, уверен је руски сенатор Алексеј Пушков.
„Русија и Запад су ушли у дуготрајну економску конфронтацију у којој је западни свет спреман да се жртвује за постизање чисто политичког циља, неће допустити победу Русије над Украјином и отераће руску економију у „црну рупу“, написао је Пушков на Телеграму.
Сенатор је додао да се сада ради на такмичењу у „издржљивости“ руских ресурса против антируских санкција. Према његовим речима, од резултата тих конфронтација ће зависити не само ток светских догађаја, већ и судбина западног лидерства у 21. веку.
„Европа кида енергетску пупчану врпцу која ју је повезивала са Русијом, кладећи се на финансијско и технолошко слабљење Москве. Међутим, због великих ресурса којима Русија располаже, Европа ризикује да изгуби“, закључио је Пушков.
Министри финансија земаља чланица Г7 су 2. септембра једногласно донели одлуку да се ограничи цена руске нафте и да се забрани превоз нафтних производа морем из Русије, који нису купљени по ограниченим ценама. Потпредседник Владе Русије Александар Новак је изјавио да Русија неће испоручивати нафту земљама које подржавају ограничење цена руске нафте.
Нафтна платформа у Балтичком мору - Sputnik Србија, 1920, 01.09.2022
РУСИЈА
Русија упозорава: Обуставићемо испоруку нафте земљама које подрже ограничење цена руског горива
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала