Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Србија на скенеру: Проблеми које смо очекивали – боље сада него касније

© Фото : ФИБАНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Победи се у зубе не гледа, нарочито на турнирима какво је Европско првенство са густим распоредом, после тешке сезоне за готово све играче и имајући у виду одлуку ФИБА да не дозволи два додатна играча за екипе. Србија је уписала четврти узастопни тријумф и то је најважније од свега, али је јасно и да постоје проблеми које треба на време адресирати.
Четврта утакмица на турниру је знак да су сви ривали већ довољно добро упознати са стилом игре који гаји Србија – Израел је добио прилику за дуел са српским тимом на време за себе, са довољно знања о свим предностима и манама.
Са друге стране, селектор Пешић не само да није од ФИБА добио позитиван одговор на идеју о томе да екипе добију по два играча више у саставу, већ је и четврту узастопну утакмицу одиграо без пуног састава – и он је током утакмице још више „крњен“.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем Специјалу.
Вања Маринковић поново није био ту, Никола Милутинов није довољно спреман, током меча је проблеме осетио већ раније повређени Немања Недовић, а као зачин на све стигла је и повреда колена капитена Владимира Лучића за коју се надамо да није теже природе.
Уз све то, на видело су изашле бољке које су се назирале кроз такмичење – када на терену није прва петорка, најјача петорка, ритам игре се мења, организација трпи, а то паметни ривали користе.
Моменти у којима Василије Мицић и Никола Јокић нису на терену, као главни идеолози игре, односно Никола Калинић и Владимир Лучић као окоснице одбране, могли би у даљем току првенства да буду велика рана српског тима и слободан дан пред утакмицу са Пољском стиже у правом моменту да се неке ствари промене, а неки играчи размрдају.
Израел је имао изненађујућег фактора у лику Јана Мадара који је убацио 20 поена и користио моменте када је бивао заборављен у одбрани Србије, много лопти је завршавало у рукама ривала после одбитака и промашаја, а било је јасно и да резервни играчи немају добру комуникацију, односно да је она на далеко нижем нивоу од оне коју поседује стартна петорка.
Дејан Давидовац – Није играо
Никола Калинић – Фокусиран на одбрану више него на другим утакмицама, није имао превише прилика да нападне у првом полувремену, али је све надокнадио у другом, укључујући и тројку уз фаул на бриљантну асистенцију Јокића која је практично преломила дуел.
© Фото : ФИБАНикола Калинић
Никола Калинић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Никола Калинић
Владимир Лучић – Све како смо навикли, борба, корекција у одбрани, на старту утакмице је показао и нападачке амбиције, али га је велики посао у дефанзиви спречио да буде активнији на другом обручу. Само да повреда колена није теже природе и све ће бити у реду.
© Фото : ФИБАСрбија - Израел
Србија - Израел - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Србија - Израел
Душан Ристић – Ушао у финишу утакмице, није планирао Пешић да га користи, али је морао после повреде Лучића и скраћивања ротације.
Никола Јокић – Бриљантно. Сваки даљи коментар је сувишан. Индекс корисности од 46, 29 поена, 11 скокова, пет асистенција, али и пет личних грешака што сведочи о томе да га судије и даље недовољно поштују.
Немања Недовић – Покушавао је шутем са дистанце на старту утакмице и није га кренуло после чега као да је упао у вир из кога није успео да изађе, већ је морао да напусти дуел због повреде листа у другој четвртини.
Марко Јагодић-Куриџа – Није био на нивоу дуела против Финске, али је опет урадио много прљавог посла, подметао тело и где треба и где не треба. Веома битан шраф за Србију, шта год ко мислио, без обзира на то што није убацио ни поен.
Василије Мицић – Шут није служио на почетку, временом је морао да преузме велики део одговорности иако није било његово вече. Имао је много промашаја, али и фантастичних реакција када нико није могао ништа да уради, односно када је ривал претио да се потпуно врати у меч.
© Фото : ФИБАСрбија - Израел
Србија - Израел - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Србија - Израел
Марко Гудурић – Поправља се, добија на самопоуздању, али је јасно да може и мора боље.
Огњен Јарамаз – Шарено, шарено... Од очајних покушаја организације игре, до погодака из немогућих позиција, низова добрих и низова лоших потеза. Мораће да устали форму за наредне мечеве.
© Фото : ФИБАСрбија - Израел
Србија - Израел - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Србија - Израел
Никола Милутинов – није играо
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Евробаскет 2022
Јокићев моментум
Акиле Полонара - Sputnik Србија, 1920, 06.09.2022
Евробаскет 2022
Италија победила Хрватску!
Србија Израел - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Евробаскет 2022
Србија је сила, али Пешић моли: „Не летимо у космос“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала