- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Трка за број један које се тенис стиди

© AP Photo / Marta LavandierНорвешки тенисер Каспер Руд
Норвешки тенисер Каспер Руд - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Да је Новак Ђоковић играо на УС Опену сада бисмо вероватно калкулисали о његовом повратку на прво место, међутим, због одлуке да српски тенисер не може да уђе у Сједињене Америчке Државе, он није био ни у прилици да проба да се врати на чело табеле. Уместо њега, у трци су Рафаел Надал, Карлос Алкарас и Каспер Руд.
На старту УС Опена Данил Медведев имао је велик изазов. Само трофеј долазио је у обзир уколико Рус жели да остане први на свету.
Не само да Медведев није дошао до трофеја, већ је испао у осмини финала од Ника Кирјоса против кога није имао решење ни претходно на Мастерсу у Канади.
Испадањем руског аса, највеће шансе за прву позицију припале су Рафаелу Надалу, а онда је уследио шок и Шпанац је поражен од Френсиса Тијафоа такође у осмини финала.
После пораза Надал и даље има шансе, али иапк су првом месту ближи ни мање ни више него Карлос Алкарас и Каспер Руд.
Рафаел Надал може да буде само у случају да Каспер Руд и Карлос Алкарас не стигну до финала, што је могуће, али не треба Шпанац ни превише да се нада јер су и Норвежанин и младиђи шпански ас у пуном налету.
Карлос Алкарас биће први рекет света уколико освоји титулу или изгуби у финалу, али до финала не стигне Каспер Руд, а то је већ тешко јер је Норвежанин стигао до полуфинала.
Каспер Руд има исти прорачун за долазак на број један. Потребно му је или да освоји трофеј или да стигне до финала, али да до њега не стигне Алкарас.
Ако се коцкице поклопе и Руд стигне до лидерске позиције то ће бити историјски преседан у историји тенисера јер ће најбољи на свету бити играч који нема трофеј ван серије 250.
Истина, имао је Руд шансу када је дошао до финала Ролан Гароса и на Мастерса у Мајамију, али увек је фалио један корак.
Норвежанин има девет АТП титула, али све из 250 серије, а ниједан тенисер који је био први на свету у историји до чела листе није стигао без већег трофеја.
Изостајањем Новака Ђоковића, Рафаела Надала и Роџера Федерера тенис дефинитивно поприма неки другачији облик, али питање је хоће ли Рудово прво место имати једнак значај као када су то место заузимали чланови „велике тројке“.
Карен Хачанов - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
СПОРТ
„Знао сам шта ме чека“ – Рус је био спреман за мржњу у Америци
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
СПОРТ
„Не може Новак увек да буде ту“ – Србија пред великим испитом
Ива Јовић - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
СПОРТ
Сензација на УС Опену! Четрнаестогодишњакиња избацила Гренд слем шампионку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала