- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Буђење Запада: Хоће ли „генерал зима“ Европу излечити од русофобије | Свет са Спутњиком

© AP Photo / Mary Altafferзима
зима - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
Пратите нас
Антивладин митинг у Чешкој, штрајк фармера у Белгији, Француској и Холандији, спаљивање рачуна за струју у Италији – у Европи јача свест да ће ирационална антируска политика тамошњих елита на крају доћи на наплату обичним грађанима.
Демонстранте у Прагу, где је на протесте изашло 70.000 људи, премијер Петар Фијала назвао је „проруским снагама“, пропустивши да објасни како је то преко ноћи „руска пропаганда“ била тако успешна у земљи где су руски медији забрањени. Али ни у ситуацији кад је неизвесно хоће ли „Северни ток 1“ због квара уопште обновити рад, а власти европских земаља пребројавају киловате струје, западни крсташи не одустају: Аналена Бербок обећава Украјини подршку док год буде требало, ма шта мислили немачки бирачи, Жозеп Борељ се радује што ће грађани Русије сад теже добијати визе, а Г7 стварно мисли да може да ограничи цену руске нафте.
Ако не могу грађани, може ли „генерал зима“ да отрезни европске елите? Зашто се лондонски „Дејли телеграф“ жали да је Британија „упала у Путинову замку“ и да заједно са ЕУ клизи у економску провалију? Како су то казнили Москву кад и западни аналитичари признају да се Русија купа у парама? Да ли су апсурдне одлуке САД и ЕУ покренуле огромну глобалну олују? Хоће ли се и како она одразити на Србију?
Одговоре на ова питања потражићемо у емисији „Свет са Спутњиком“, чији су гости аналитичари Драгољуб Анђелковић и Бранко Павловић.
Свет са Спутњиком, 7.9.2022.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала