- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка запретила санкцијама онима који не буду поштовали ограничење цене руске нафте

© Sputnik / Александар МилачићНовинари из Србије у обиласку рафинерије нафте у Омску, Русија
Новинари из Србије у обиласку рафинерије нафте у Омску, Русија - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе намеравају да кажњавају физичка лица и компаније које буду куповале руску нафту по цени већој од лимита који утврди Вашингтон и његови партнери, саопштило је Министарство финансија САД.

„Против лица која обављају значајну куповину нафте по цени изнад лимита и свесно траже услуге од компанија које подлежу политици пружања услуга превоза нафте морским путем, као и лица која свесно пружају лажне информације, документацију или процену такве компаније која пружа услуге могу бити уведене санкције“, наводи се у документу.

Такође се наводи да ће за компаније које пружају услуге транспорта нафте морским путем бити успостављен режим који их штити од било каквих последица за кршење режима уколико су доведене у заблуду „фалсификованим документима која су доставила лица која поступају противправно“.
САД ће заједно са савезницима из Г7 и ЕУ увести забрану превоза руске нафте морским путем 5. децембра, а нафтних деривата 5. фебруара 2023. године, наводи се у објави.
Ценовни лимит за увоз руске нафте одредиће све земље које пристану на примену новог механизма.
Министри финансија земаља чланица Г7 су 2. септембра једногласно донели одлуку да се ограничи цена руске нафте и да се забрани превоз нафтних производа морем из Русије, који нису купљени по ограниченим ценама. Потпредседник Владе Русије Александар Новак је изјавио да Русија неће испоручивати нафту земљама које подржавају ограничење цена руске нафте.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 07.09.2022
РУСИЈА
„Мрзни, мрзни, вучји репу“: Путин о позицији Запада у сфери енергетике /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала