- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Награда монтажерки из Србије на Филмском фестивалу у Венецији /видео/

© Фото : Youtube/Redazione Venezianews/PrintscreenКадар из филма "Да ли сте видели ову жену"
Кадар из филма Да ли сте видели ову жену - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Олга Кошарић, монтажерка српског дебитантског играног филма „Да ли сте видели ову жену“ редитеља Душана Зорића и Матије Глушчевића, који је премијерно приказан на 79. Филмском фестивалу у Венецији, у оквиру званичног такмичарског програма „Међународне недеље филмске критике“, добитница је специјалне награде у категорији уметника до 40 година.
Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку Олги Кошарић.
„Честитам Вам на освојеној награди на престижном Филмском фестивалу у Венецији. Награда је потврда Вашег преданог рада и посвећености, чиме сте уједно допринели промоцији Србије и наше кинематографије. Сигурна сам да ће ова награда бити подстрек у Вашем даљем раду, а Ваш професионализам, одлучност и фокусираност допринети бољем позиционирању српског филма у европским и светским оквирима“ написала је Гојковић честитајући Олги Кошарић.
Жанровски филм „Да ли сте видели ову жену“ је драма с елементима комедије и хорора која говори о средовечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже.
Поред главне улоге коју игра Ксенија Маринковић у пратећим ролама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алекс Електра и други, објавио је Танјуг.
Црвени тепих у Кану  - Sputnik Србија, 1920, 31.08.2022
КУЛТУРА
Почиње филмски фестивал у Венецији, и српски филм у селекцији Мостре
кадар из филма „Да ли сте видели ову жену?“ - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2022
КУЛТУРА
Премијера српског филма „Да ли сте видели ову жену?“ на фестивалу у Венецији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала