Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Легенди је чудна одлука Хрвата да побегну од Србије: „Ми се тиме нисмо бавили“

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић и селектор Светислав Пешић
Алекса Аврамовић и селектор Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
Пратите нас
Легенда хрватске и југословенске кошарке Никола Плећаш прокоментарисао је одлуку "коцкастих" да калкулишу и да уместо Пољске иду на Финску, самим тим да избегну у костуру Србију која је најдоминантнија репрезентација на Евробаскету. За Плећаша је то, у најмању руку, чудна одлука!
Искусни НБА ас Бојан Богдановић промашио је намерно слободно бацање у финишу сусрета са Украјином (90:85), чиме је и у „жуте“ сачувао да не иду на Србију, која је с друге стране била поштена и максимална, па ће у осмини финала у недељу од 18 часова играти са Италијом, а могла је да је изгубила од Пољске да игра са Украјином.
Србија и Пољска - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Калкулације нису у маниру Србије: „Опрез – наилазимо на дужника“
Иако се невешто правдао да је желео да погоди, одаје га поглед ка клупи са стручним штабом и "тврдо" бацање лопте која је пукла у обруч. Није ту било "мекоће" на коју је Богдановић навикао љубитеље магичне игре, па је свима из авиона било јасно да је намерно подбацио и тако су и Хрватска и Украјина ескивирале у раној нокаут фази моћну Србију.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Хрвати ће тако у део жреба где ће им први ривал бити Финци, а ако их елиминишу иду на победника двобоја Шпанија - Литванија. Далеко лакше од тога да су могли у део костура где су Србија, Француска, Словенија.
„Пратим Евробаскет колико стигнем у Истри, недалеко од Фажане, где ми је викендица и резултат Хрватске је за сада добар, али видећемо даље шта ће направити наши играчи. Када смо ми играли увек смо били сигурни да ћемо освојити медаљу, имали смо високу позицију у европској и светској кошарци. Сви су желели да нас избегну, а калкулацијама се нисмо бавили. Ако у спорту желиш да направиш резултат, онда увек мораш да играш на победу. А ако желиш добити менталитет победника, онда баш у свакој утакмици мораш играти свом снагом и ту нема места калкулацијама којом ћеш разликом добити. Зато ми је чудна да одлука“, рекао је Плећаш за хрватски „Т-Портал“.
Подсетимо, Никола Плећаш је 1970. године освојио злато са Југославијом на Светском првенству. Две године раније узео је сребро на Олимпијским играма у Мексику.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Основна школа – одличан (5)
Ненад Миљеновић - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Миљеновићева асистенција: Како се Србија брани?
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
Евробаскет 2022
Словенци се бодре уз – Митра Мирића /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала