- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановић: Биће ванредних избора; Абазовић: Рушење владе због новог тужиоца по Ђукановићевом укусу

© Фото : Youtube/Predsjednik Crne GoreДритан Абазовић и Мило Ђукановић
Дритан Абазовић и Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 13.09.2022
Пратите нас
Предсједник Црне Горе и ДПС-а Мило Ђукановић оцијенио је да у парламенту не постоји расположење да се састави нова Влада и да је реалније да се иде у организацију ванредних избора. Са друге стране, премијер Дритан Абазовић тврди да смјена Владе има везе са борбом против шверца цигарета и избором новог тужиоца.
Мило Ђукановић је из Чешке, гдје борави у званичној посјети, поручио да је Црној Гори хитно потребна одговорна политичка влада, те да је тешко предвидјети до чега ће довести преговори парламентарне већине од 30. августа 2020. године.

Ђукановић: Мораћемо на пријевремене изборе

„Сматрам да је Црној Гори хитно потребна одговорна политичка влада. Прије пар дана сам у опширном интервјуу покушао да специфицирам озбиљне штете које су настале у Црној Гори током посљедње двије године неодговорним управљањем њоме од стране двије посљедње владе. Зато мислим да је потребно, колико је сјутра, кренути у санацију тих проблема да бисмо кроз ангажман одговорне политичке владе добили добру домаћинску управу над Црном Гором која ће гарантовати да ће Црна Гора наставити да се брзо креће путем демократског развоја и путем достизања стандарда који ће нам обезбиједити чланство у ЕУ“, казао је Ђукановић.
Он је додао да у парламенту не види расположење да се оформи таква влада.
„Зато мислим да је реалније да се иде у организацију избора који ће нам обезбиједити да након њих добијемо одговорну политичку владу. Самим тим, прије вјерујем у други сценарио. Не мислим да је двогодишње искуство отријезнило лидере политичких партија да се безусловно посвете националним, а не ускопартијским интересима. Зато мислим да ћемо морати да прођемо кроз пријевремене парламентарне изборе и на тај начин дођемо до владе која Црној Гори треба у наредном периоду“, казао је Ђукановић.

Абазовић: Рушење Владе има везе са шверцом цигарета и избором тужиоца

Црногорски премијер у техничком мандату Дритан Абазовић рекао је на данашњој седници Владе да „рушење Владе има везе са шверцом цигарета, не са Темељним уговором“.
Он је истакао да је циљ стварања нове већине да се изабере нови врховни државни тужилац по укусу Мила Ђукановића.
„Циљ стварања нове већине није избор Судског савјета, јер он није толико проблематичан, ни да се не изабере Уставни суд. Циљ је да се изабере нови врховни државни тужилац по укусу Мила Ђукановића, и да тај нови врховни државни тужилац предложи некога умјесто специјалног државног тужиоца Владимира Нововића. Тај процес је држање Црне Горе у каналу. Хвала свима који помажу тај процес”, поручује Абазовић.
Он је подсјетио је да је 8. јула рекао на сједници Владе да се неки не брину за Темељни уговор, него за правду.
„Ко данас помиње уговор, нико. Чега се они плаше? Борбе против криминала. Сад покушавају да нас ставе у контекст, у исто као они. Да се каже – сви су исти. Нису сви исти“, навео је Абазовић.
Здравко Кривокапић и Дритан Абазовић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 09.09.2022
РЕГИОН
Шта омета формирање нове владе Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2022
РЕГИОН
Нова влада у Црној Гори: Подршка 41 посланика, Демократе траже да жена буде премијер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала