Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920
Евробаскет 2022
Европско првенство у кошарци 2022. године игра се у четири државе и пет градова, а репрезентација Србије је један од водећих кандидата за висок пласман. Сва дешавања са смотре најбољих кошаркашких селекција Старог континента пратите уз Спутњик спорт.

Италија „крчка“ ново чудо, Лука спреман за „јачи тренинг“: Ко иде у полуфинале Евробаскета?

© Фото : ФИБАЛука Дончић Словенија
Лука Дончић Словенија - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Познато је да први полуфинални пар Евробаскета чине Немачка и Шпаније, а за место у другом пару бориће се Французи против Италијана од 17:15 и Словенци против Пољака од 20:30.
Као једни од фаворита Французи су успели да стигну до полуфинала Европског првенства у кошарци после три победе у групној фази и тријумфа над Турском у драматичном мечу осмине финала.
Међутим, сада следи прави спектакл и најбоља прилика да се докажу као фаворити јер играју против Италијана који су елиминисали Србију.
Са такође три победе у групи Италијани су стигли на мегдан са непобедивом Србијом. Иако су Орлови водили већим делом утакмице, Италијани су преокренули у завршници и нанели Србији тежак и болан пораз.
Све вести са Евробаскета пратите у нашем специјалу.
Колико год силни били против Француза им неће бити лако. Последњи пут Италија је у кошарци победила Француску давне 2003. године на Европском првенству.
Други полуфиналиста тог пара биће бољи из дуела Словенија – Пољска. Словенци су једини пораз на шампионату доживели од Босне и Херцеговине, а у осмини финала елиминисали су селекцију Белгије.
Са друге стране Пољаци су прошли трновит пут, али после победе над Украјином за пласман у четвртфинале доказали су да су изузетно мотивисани и да не одустају од приређивања изненађења.
Словенија је велики фаворит поготово јер је та репрезентација актуелни шампион, а Пољаци ће морати да се надају да Лука Дончић неће бити расположен што је налик немогућем у овој фази првенства.
Јанис Адетокумбо Грчка - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Како је Јанис „нацртао“ грчки крај /видео/
Немци и деца  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Усијање у Берлину – али њихова подршка је нешто посебно
Немци и деца  - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Евробаскет 2022
Творац немачког чуда не да кредитну картицу: Разводио сам се три пута
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала