- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Завршен састанак парламентарне већине у Црној Гори: УРА тражи безбједносни сектор

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
Пратите нас
Нико није изнио негативан став у односу на кандидатуру Миодрага Лекића. Поменути су и други кандидати, било је различитих интерпретација, казао је премијер Дритан Абазовић након вечерашњег састанка лидера парламентарне већине.
"Дританова фотеља није препрека. Ми при састављању имамо своје захтјеве, и једини смо их поштено изнијели. Ми смо се одрекли мјеста премијера", казао је Абазовић.
Он је казао да УРА тражи да покрива сектор безбједности и "да са СНП-ом и мањинама имамо једно министарство више у Влади Црне Горе у односу на остале".
Абазовић је казао да неће присуствовати сјутрашњем састанку, али да ће његове колеге присуствовати
"Они имају пун мандат да се договарају као да сам ја ту, ја ћу се продрудижити да будем флексибилан и да радим ствари у корист Црне Горе".
"Позивам Уру да ујутру у 10 сати направимо договор. Сјутра ћемо говорити о именима и министарствима. Најважније је да сјутра понесемо 41 потпис Ђукановићу. Све остало је мање битно", казао је вечерас лидер Праве Црне Горе Марко Милачић.
Милачић је казао да је стара већина вечерас имала "у суштини један добар састанак".
"Договор је ближи него јутрос. Да позовем колеге из УРА и Абазовића да се одрекнемо максимализма. Како се захтјеви за контролним пакетом зову него - класично условљавање. Тражили смо данас да ставимо потписе да Лекић буде мандатар. Колеге из УРА су рекле да су сагласне, али да треба да се договоримо око састава владе. Позивам да се договоримо јер нас рокови зову. Да ставимо потписе 41 посланика, Лекићу дамо мандат, и понесемо потписе Ђукановићу, без да ико од нас иде на састанак. А онда ће Лекић у периоду до избора владе да ради на овоме што тражи УРА. Није добар став да девет посланика тражи контролни пакет", рекао је Милачић.
Састанак парламентарне већине је настављен након 45 минута закашњења. Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић казао је након данашњег састанка да су имали висок степен сагласност за будућег мадатара. Истакао је да је Миодраг Лекић особа о којој се разговарало као будућем мандатару, те да није регистровао никог ко би био против тога.
Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
РЕГИОН
Ђукановић сјутра почиње консултације око новог мандатара
Један од лидера Велике коалиције Кључ Миодраг Лекић гласао је на бирачком месту у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
РЕГИОН
Миодраг Лекић мандатар у Црној Гори?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала