- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Че Геварина ћерка за Спутњик: Русија само брани своје границе

© Sputnik / Игорь МихалевАлеида Гевара, ћерка Ернеста Че Геваре
Алеида Гевара, ћерка Ернеста Че Геваре - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Алеида Гевара, најстарија ћерка познатог револуционара Ернеста Че Геваре, назвала је европске политичаре који уводе санкције против Русије „једнима од најглупљих људи“. Она је коментаришући сукоб у Украјини рекла да је Русија само бранила своје границе.
„Искрено вам кажем, то су најглупљи људи које сам икада видела у свом животу“, изјавила је за Спутњик Гевара.
Она је истакла да Русија више није Совјетски Савез и да европске земље морају да одржавају пријатељске и партнерске односе са Русијом, али уместо тога они су „толико непристојни, толико глупи да траже непријатеље“.
Према њеним речима, то се дешава зато што Европа не познаје историју руског народа и не памти његове победе.
„Њему (руском народу) дугујемо то што је наш свет постао бољи, да није било њега, шта би се десило са светом након Хитлера?“, додала је она.
На питање да ли сматра да Сједињена Америчка Држава и Европа уводећи санкције Русији шкоде самима себи, Че Геварина ћерка је одговорила да задају тежак ударац, додавши да је „то што они раде апсурдно“.

Русија је само бранила своје границе

Она је оценила да је Русија у ситуацији са Украјином била принуђена да брани своје границе.

„Они (САД) наоружавају границе са Русијом и ви мислите да ће Руси седети скрштених руку и ништа неће предузети?, изјавила је Гевара.

Че Геварина ћерка упоредила је тренутну ситуацију са Карипском кризом 1962. године. Она је истакла да због америчких ракета, распоређених у Турској 1961. године, умало није букнуо светски рат. Према њеном мишљењу, САД тренутно раде то исто у Украјини – „дају нуклеарно оружје земљи која може да отпочне рат са другом земљом“.
Ернесто Гевара де ла Серна(1928-1967), познатији као Че Гевара или Че, био је марксистички револуционар, кубански герилски вођа и теоретичар, лекар, дипломата и писац. Био је међу кључним личностима у револуцији Фидела Кастра на Куби (1956-1959), а након победе – био је активан у промоцији револуције друштва путујући по свету као дипломата Кубе. Лично се ангажовао у покретима за ослобађање од диктаторских режима кроз герилску борбу, у Конгу и у Боливији, где је уз помоћ Америчке обавештајне агенције боливијској војсци Че Гевара ухваћен и убијен.
Предесдник Русије Владимир Путин и председник Ирана Ибрахим Раиси, ШОС, Самарканде 2022 - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
РУСИЈА
Путин: САД и ЕУ баш држе до своје речи - кад пожеле дају је, кад пожеле повуку је
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала