- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров о састанку Путина и Сија: Као увек, све је било одлично, мишљења Кине и Русије су идентична

© POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Влаидмир Путин, председник Кине Си Ђинпинг и председник Монголије Ухнагијн Хурелсу
Председник Русије Влаидмир Путин, председник Кине Си Ђинпинг и председник Монголије Ухнагијн Хурелсу - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Мишљења Москве и Пекинга о међународној ситуацији су у потпуности идентична, нема разлике, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

"Наставићемо да координирамо наше акције, укључујући и на предстојећој Генералној скупштини УН", рекао је Лавров телевизији "Русија 24" на маргинама самита Шангајске организације за сарадњу у Самарканду.

Одговарајући на питање о томе како су протекли разговори лидера Русије и Кине Владимира Путина и Си Ђинпинга у Самарканду, Лавров је рекао: „Одлично. Као и обично. Увек су ти разговори пословни, разговара се о задацима који стоје пред одговарајућим министарствима и ресорима. Тако је било и овај пут".
У саопштењу Министарства спољних послова Кине наводи се да је кинески председник на састанку са руским лидером рекао да Пекинг и Москва треба да играју водећу улогу у обезбеђивању стабилности у свету.
„С обзиром на промене које се дешавају у свету... Кина ће сарађивати са Русијом како би, као велике земље, преузеле водећу улогу у обезбеђивању стабилности у свету који је захваћен променама“, наводи се у тексту.
Владимир Путин и Си Ђинпинг - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
РУСИЈА
Самит ШОС: Кина и Русија ће имати кључну улогу у свету који се мења
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала