- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Света земља се поклонила фудбалском божанству /фото, видео/

© AP Photo / Ariel SchalitЛео Меси
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Божански дочек имао је аргентиски суперстар Лео Меси у Светој земљи Израелу где је Пари Сен Жермен победио у другом колу Лиге шампиона Макаби Хаифу после преокрета 3:1 (1:1).
Одавно је познато да је Меси стекао статус божанства у Шпанији, где је годинама писао историју у дресу Барселоне, као и у родној Аргентини, где су га ставили раме уз раме са легендарним Дијегом Армандом Марадоном.
Омалени „гаучос“ стигао је у Хаифу са „свецима“, а тамо је доживео прелепе сцене које никога не би оставиле равнодушним.
Прво су му се малишани истински обрадовали, грлили су га и слали му пољупце пре првог судијског звиждука, да би после утакмице један од старијих навијача утрчао на терен и клекнуо пред свог фудбалског идола. Наравно, били су ту и редари, али их је Меси смирио, па је све прошло без икаквих проблема.
Све што се дешавало пре меча несумњиво је позитивно утицало на фудбалског чаробњака, јер постигао погодак у 37. минуту за изједначење, пошто је претходно Шери донео прилично изненађујуће вођство Макабију.
И тај гол који је Меси постигао у Светој земљи му је омогућио да постави нова два рекорда. Наиме, десетка Парижана је први фудбалер који је постизао голове против 39 различитих клувоа, а такође је и први играч у историји елитног такмичења који је 18 сезона заредом тресао мрежу.
Меси је повео и у вечитој трци с највећим ривалом Кристијаном Роналдом који после 20 година није заиграо у Лиги шампиона (Манчестер јунајтед игра Лигу Европе), јер је Макаби 39. клуб против којег се уписао у стрелце у Лиги шампиона,док је Роналдо остао на коти 38.
А оно што посебно радује све оне који Месија сматрају фудбалским божанством, јесте чињеница да се Аргентинац вратио у препознатљиву форму. Прошле сезоне није личио на себе, очигледно да га је пореметио одлазак из Барселоне и да је био тужан због таквог епилога, али се сада поново смеје на терену, противнике „везује у чвор“, а асистенције дели као од шале и фудбалер је са највише успешних додавања (седам асистенција) у Лигама петице.
Месијеве бројке у последњих 20 мечева у свим такмичењима су импозбнатне. Постигао је 14 голова и имао исто толико асистенција. Остварио је 68 дриблинга, креирао је 51 шансу, а његов Пари Сен Жермен није осетио укус пораза - 16 победа и четири ремија.
Случајност? Тешко!
Милан Гајић - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
СПОРТ
Москва слави Србина – био је бржи од пиштаљке /видео/
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Изненађење у Лиги шампиона: Бенфика надиграла Србе у Торину
Томас Милер - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
СПОРТ
Томас Милер опљачкан на 33. рођендан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала