- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Оперативна група ОДКБ стигла у Јерменију

© Sputnik / Амир ИсаевЗаставе ОДБК-а и чланица-учесница организације
Заставе ОДБК-а и чланица-учесница организације - Sputnik Србија, 1920, 15.09.2022
Пратите нас
Оперативна група Здруженог штаба Организације договора за колективну безбедност (ОДКБ) стигла је у Јерменију, саопштило је Министарство одбране републике.
„Увече 15. септембра у складу са одлуком Савета колективне безбедности ОДКБ у Јерменију је стигла оперативна група Здруженог штаба Организације на челу са начелником Здруженог штаба ОДКБ-а, генерал-пуковником Анатолијем Сидоровом ради спровођења посматрачке мисије“, наводи се у саопштењу.
Како је прецизирано, Сидорова је по доласку примио министар одбране Јерменије Сурен Папикјан.
„Шеф војног ресора говорио је о ситуацији до које је дошло услед велике агресије коју је Азербејџан извео 13. септембра и упознао га са питањима у вези са предстојећим мониторингом“, прецизирано је у објави.
Министар се нада да ће група ефикасно радити и да ће поднети тачан и детаљан извештај о ситуацији Савету колективне безбедности ОДКБ.
„У наредним данима оперативна група ће обављати посао у Генералштабу Оружаних снага Јерменије и у подручју борбених дејстава“, наводи јерменска страна.
Како је саопштила портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, слање мисије ОДКБ у Јерменију на челу са њеним генералним секретаром Станиславом Засом представља значајно коришћење могућности ОДКБ.
„Искоришћене су све могућности које је требало да искористи руска страна“, прецизирала је Захарова.
У уторак током ноћи на јерменско-азербејџанској граници дошло је до сукоба, а стране оптужују једна другу за изазивање конфликта.
Савет ОДКБ је на ванредној седници у режиму видео-конференције 13. септембра донео одлуку да пошаље у Јерменију мисију ради процене ситуације у вези са ескалацијом на јерменско-азербејџанској граници.
Граница Киргизије и Таџикистана - Sputnik Србија, 1920, 14.09.2022
РУСИЈА
Ко пали нове ватре на границама Русије: План Запада који може да крене по злу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала